nestorovicAko biste upitali „prosječnog“ ljubitelja fudbala i navijača FK „Rudar-Prijedor“ da nabroji sve „stručnjake“ koji su sa klupe predvodili ovaj klub u protekla 22 kola Premijer lige BiH, vjerujemo da ne biste dobili tačan odgovor.

Čak i oni „zagriženiji“ ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u gradu na Sani ili članovi navijačke grupe „Alcohol Boys“ morali bi dobro da se zamisle i sjete svih imena koja su prodefilovala na klupi prijedorskog premijerligaša.

Naime, nakon današnjeg saopštenja FK „Rudar-Prijedor“ ta lista je „bogatija“ za jedno novo/staro ime, Darka Nestorovića.

Ljetnje pripreme je „odradio“ mladi stručnjak Slobodan Starčević, koji se na klupi zadržao do 16. septembra kada je podnio ostavku nakon mršavog učinka u prvih 7 kola(4 remija, 3 poraza).

Utakmicu Kupa BiH koja je igrana protiv Zrinjskog u Mostaru vodio je pomoćni trener Nedžad Žerić, da bi 19. septembra novi trener postao Boris Gavran koji je vodio ekipu od 8. kola do kraja jesenjeg dijela šampionata (3 pobjede, 2 remija i 7 poraza).

Gavran je iznenada odbio otkaz 2. februara, nakon dvadesetak dana zimskih priprema, kada je na „vruću“ klupu „Rudar-Prijedora“ sjeo makedonski trener Gorazd Mihajlov sa pomoćnikom Borčetom Lazarovim.

Iako je imao dobar start proljetnog dijela prvenstva sa pobjedom protiv „Leotara“ i remijem sa „Čelikom“, Mihajlov je nakon utakmice sa Zeničanima napustio klupu Prijedorčana.

Susret 22. kola i poraz u Sarajevu protiv “Olimpica“ sa klupe je vodio „vječiti“ pomoćni trener Nedžad Žerić da bi uprava Fudbalskog kluba „Rudar-Prijedor“ na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da za novog šefa stručnog štaba kluba imenuje nekadašnjeg trenera „rudara sa Sane“ Darka Nestorovića.

Podsjetimo, Nestorović je sa „Rudar-Prijedorom“ za dvije sezone prevalio put od Druge lige Republike Srpske do Premijer lige BiH i upravo je on bio šef stručnog štaba ekipe koja je ostvarila ovaj istorijski rezultat.

Da li će Nestorović biti „spasilac“ Prijedorčana ostaje da vidimo u preostalih osam kola, ako toliko uspije „da izdrži“.