pavic-skupstina-rudnikGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da je najbolje rješenje za privatizaciju Rudnika željezne rude “Ljubija” ono koje se može odmah realizovati, ističući da ne treba ići u investicije koje se ne mogu realizovati odmah.

Odgovarajući na pitanje novinara, da li je, po njegovom mišljenju , najbolje rješenje “ArselorMital”, Pavić je rekao da se ne bi opredjeljivao tako da bilo koga favorizuje.

“Najbolje rješenje je ono koje će odmah zaposliti radnike, plaćati državi obaveze i doprinositi razvoju grada”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je ocijeno da odluka o prodaji državnog kapitala u RŽR-u izraelskoj kompaniji, koja je prošlog mjeseca i donesena i povučena, nije garantovala da će građani od nje odmah imati koristi.

“Sve što se bude radilo oko rudnika mora se svesti na takvu mjeru da od toga momentalne koristi imaju i Vlada i građani Prijedora i potencijalni investitor. Ona odluka nije to garantovala i zato sam bio protiv”, dodao je Pavić.

Vlada Republike Srpske 14. februara saopštila je da se toga dana upoznala sa ponudom “Izraeli investment grupe” za kupovinu akcija državnog kapitala u RŽR-u. Vlada je takođe istoga dana saopštila da je donijela odluku o prodaji 64,9998% akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR “Ljubija” metodom neposrednog odabira kupca.

Nakon te odluke Pavić je podnio ostavku na mjesto predstavnika državnog kapitala u RŽR-u iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Odluka je povučena iz parlamentarne procedure, a potom i poništena na sjednici Vlade Republike Srpske.

SRNA