chisora-janjaninPred Prijedorčaninom Dražanom Janjaninom ovog vikenda je meč karijere.

Naime, najstariji od trojice braće boksera u subotu, 10.septembra, u Štokholmu (Švedska) će odmjeriti snage sa poznatim britanskim borcem Derekom Čisorom.

O kakvom borcu se radi dovoljno govori spisak njegovih protivnika i titule za koje se borio.

Bokser rođen u Zimbabveu borio se protiv Vitalija Klička za WBC svjetsku titulu, protiv Tajsona Fjurija dva puta za Komonvelt i za WBO titulu, protiv Kubrata Puleva za evropsku titulu, protiv Dejvida Heja za WBO titulu.

-Moj protivnik je 12. na listi najboljih svjetskih “teškaša” a ja sam 225. što dovoljno govori ko je favorit u ovom prestiž meču u teškoj kategoriji. Međutim, ni trenutka se nisam dvoumio kada sam od jedne njemačke bokserske agencije dobio poziv da mu budem rival. Istina je da su mnogi bokseri prije mene odbili duel sa Čisorom, ali ja jednostavno nemam šta da izgubim – kaže Dražan Janjanin.

drazan janjaninOn se, prije svega, nada da može “odraditi” meč punih osam rundi po tri minuta koliko je i predviđeno.

-Ovaj meč je ostvarenje mojih snova. On je planetarno poznat, a ja sam, realno, “anonimac” koji je dobio priliku koja se ukazuje, vjerovatno, samo jednom u životu – ističe Prijedorčanin.

Dražan dodaje da je njegova najveća prednost upravo to što ga protivnik ne poznaje dovoljno.

-Svi znaju kakav je borac Čisora i kakvu reputaciju ima. Neću “nasjesti” na njegove provokacije po kojima je poznat i daću svoj maksimum da ga iznenadim. Nekada je dovoljan samo jedan pravi udarac koji može donijeti prevagu. Nadam se da ću taj udarac zadati upravo ja. Pobjedom bih napravio veliko iznenađenje i ogroman iskorak u svojoj karijeri – optimista je Janjanin.

Nakon treninga u Prijedoru, on je završni dio priprema obavio u Gracu (Austrija) kod prijatelja Mirze Ramića a sparing partner mu je, između ostalih, bio i poznati UFC borac Riko Rodrigez.

Dražan Janjanin će u Švedskoj imati podršku i brata Slađana koji takođe gradi uspješnu boksersku karijeru.

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Dražan Janjanin

box-noc ratnika (5) vece boksa-braca janjanin (6)