izlozba vlado njaradi (1)U Muzeju „Kozare“ otvorena je izložba radova likovnog umjetnika, grafičara i pjesnika Vlade NJaradija iz Vrbasa koji se ovdašnjoj publici predstavio radovima nastalim u dva umjetnička ciklusa „Haos“ i „Od stvarnosti do sna“.

Ovaj svestrani umjetnik koji je po drugi put u Prijedoru, budući da je bio učesnik prošlogodišnje Likovne kolonije „Sreten Stojanović“ učinio je prema domaćinima neobičan gest. On je 21 od ukupno četrdesetak izloženih radova, rađenih u akvarelu i kombinovanom tehnikom, poklonio Muzeju Kozare i time značajno upotpunio bogatu umjetničku zbirku ove ustanove.

„Bio sam počastvovan što sam učestvovao u radu te kolonije i saznavši za bogatu umjetničku zbirku ove ustanove i način kako se ti radovi čuvaju i predstavljaju, opredijelili su me da poklonim svoje radove, među kojima ima i onih koji se ovdje prvi put pred očima javnosti“ rekao je NJaradi.

izlozba vlado njaradi (2)On je pojasnio da je riječ o slikama nastalim u periodu od 1997.godine do danas i koje su na neki način obilježile njegovo stvaralaštvo.

Izložbu je otvorila načelnica Odjeljenja društvenih djelatnosti LJiljana Babić koja je izrazila zahvalnost na poklonjenim slikama.

„Ono što je grad Prijedor u mogućnosti je da će u nekoj od narednih godina pozvati NJaradija, da bude naš gost na likovnoj koloniji“ kazala je Babićeva.

Direktor Muzeja Milenko Radivojac je istakao da je umjetnička zbirka na ovaj način dobila je na broju, a muzej stekao još jednog prijatelja.

„Mi ćemo se potruditi da opravdamo njegovo povjerenje tako što će njegove radove vidjeti i publika iz susjednih opština“ kazao je Radivojac.

izlozba vlado njaradi (3)On je dodao da umjetnička zbirka Muzeja Kozare inače broji preko 700 radova likovnih umjetnika, a da su među njima najbrojniji oni koje čine legate Branka Miljuša, Sretena Stojanovića, Milića od Mačve i Zdravka Mandića.

Izložba Vlade NJaradija će biti otvorena do 10.aprila.

www.prijedorgrad.org