cjb prijedor (3)Policijskoj stanici Kozarska Dubica u toku mjeseca juna su prijavljena dva krivična djela „Prevara“.

Naime, lice inicijala R.B. (1936) je prijavilo da je 06.06.2016. godine sa dva lica, koja su se predstavili kao trgovci stokom, dogovorilo prodaju dvije domaće životinje za cijenu od oko 3.750 KM, pri čemu su odmah isplatili 750 KM, a ostatak od 3.000 KM su trebali donijeti za dva do tri dana.

Drugo oštećeno lice se ovoj policijskoj stanici obratilo 05.07.2016. godine, te prijavilo da je u proteklih 15 dana sa dva lica, koja su predstavila kao trgovci stokom, dogovorilo prodaju dvije domaće životinja za cijenu od oko 300 KM, dogovoreni iznos su isti trebali oštećenom donijeti za dva do tri dana.

U oba slučaja počinioci krivičnih djela nisu isplatili dogovorene cijene u dogovorenom roku.

Radom na rasvjetljavanju krvičnog djela, policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica, su došli do saznanja da su počinioci gore prijavljenih krivičnih djela lica inicijala U.V. i D.M. iz Janje, a koja su počinioci više ovakvih krivičnih djela u više gradova i opština na području Republike Srpske.

Od strane Policijske stanice Kozarska Dubica za osumnjičenim licima je raspisana potraga, te se preduzimaju sve operativne mjere i radnje na pronalasku istih.

Okružnom tužilaštvu Banja Luka će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela protiv navedenih lica.

CJB Prijedor