rtvpd-sana-higijenski usloviRijeka Sana ispunjava bakteriološe i higijenske uslove, i u potpunosti je bezbjedna za kupanje.

Ovo su informacijie iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Prijedoru, a analize vode uradio je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Ovo je dobra vijest za građane Prijedora, koji osvježenje mogu pronaći na mnogobrojnim kupalištima pored ove rijeke, te tako ublažiti velike vrućine koje su ovih dana vladale na ovim prostorima.

sana-kupaliste kod hotelaPiti dosta tekućine, izbjegavati boravak napolju u najtoplijem dijelu dana, nositi šešir, samo su neki od načina na koje se građani mogu zaštititi od negativnih posljedica po zdravlje koje sa sobom nosi jako toplo vrijeme.

Takođe, oni koji idu na kupališta i bazene, trebalo bi da nanesu na kožu kremu za sunčanje, kako bi se zaštitili od UV zračenja, a ne bi trebali ni da pretjeruju sa sunčanjem.

Već u narednim danima meteorolozi najavlju zahlađenje, a moguće su i kišne padavine, što će donijeti predah od vrućina i kraj toplotnog talasa.

RTV Prijedor
foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rijeka sana-nizak vodostaj (2)