rtvpd-vujakovic-prvenstvo austrije (2)Ekipa “Aqualife” Grac, sa kojom nastupa prijedorski internacionalac Siniša Vujaković, u zadnjem skoku izgubila prvo mjesto

U austrijskoj saveznoj državi Štajerska, na sportskom aerodromu Timersdorf, održano je 49. Prvenstvo Austrije u padobranskim skokovima na cilj.

Nastupilo je 10 ekipa, 50 takmičara, među kojima i kompletna austrijska “ciljaška” elita – višestruki evropski i svjetski šampioni u različitim disciplinama, pobjednici Svjetskog kupa, učesnici brojnih svjetskih prvenstava.

U ekipi “Aqualife” iz Graca, posljednje dvije godine vicešampiona Austrije, nastupio je i Prijedorčanin Siniša Vujaković, standardni prvotimac Aerokluba “Prijedor”, koji se na austrijskoj i svjetskoj padobranskoj sceni takmiči sa austrijskom sportskom licencom.

Aqualife, višestruki šampion Austrije, na protekla dva prvenstva gubio je šampionsku titulu u dramatičnim završnicama, pa su ambicije bile da se titula napokon povrati.

Cijelim tokom takmičenja, izgledalo je da će plan uspjeti.

rtvpd-vujakovic-prvenstvo austrije (1)“Aqualife” je u prva dva skoka dijelio prvo mjesto sa tradicionalnim rivalom, ekipom “RedBull” iz Salcburga, u trećem turnusu stekao prednost od 45 centimetra i završio prvi dan kao vodeća ekipa.

Drugog dana, kolo sreće se okrenulo. Iako je Vujakovićeva ekipa u zadnji turnus ušla sa prednošću od 14 centimetara, titula je otišla u Salcburg.

– Prošle godine izgubili smo za dva centimetra, takođe u zadnjem skoku. Izgleda da smo s tim neprijatnim sjećanjem ušli u avion, proradili su živci, pogriješio je najbolji i titula je izgubljena za pet centimetara. Ali, potvrdili smo da u Austriji postoji samo jedna ekipa koja može da se suprotstavi logističkoj, kadrovskoj i finansijskoj nadmoći padobranske imperije “RedBula”, rekao nam je, vidno deprimirani, Vujaković.

Za najiskusnijeg prijedorskog ciljaša Vujakovića, poslije šest uzastopnih takmičenja, slijedi napokon prvi slobodan vikend i faza regeneracije pred nova iskušenja u Svjetskom kupu.

RTV Prijedor