kup pet zvijezda-pobjeda padobranaca prijedora (1)U organizaciji Padobranskog kluba „Banjaluka“, na aerodromu Zalužani, održan je Četvrti memorijalni padobranski kup „Pet zvijezda“, posvećen sjećanju na stradanje iskusnog sportskog pilota Alena Crnalića i padobranaca Nemanje Goronje, Stefana Karanovića, Nikole Stevića i Srđana Kosića koji su prije četiri godine poginuli u avionskoj nesreći u Zalužanima.

Na Memorijalnom padobranskom kupu „Pet zvijezda“ nastupilo je devet ekipa i 46 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i prvi put, u sklopu ekipe “Prijedora”, padobranci iz Austrije.

Trijumfovala je ekipa Aero-kluba „Prijedor“ koja je odbranila prošlogodišnji pehar.

Pobjednik Kupa je Željko Žrvnar iz riječkog “Torpeda”, drugi Dragan Obradović iz Srbije a treći član ekipe “Prijedora” Valentin Huhs.

Siniša Vujaković je bio peti a Draško Lajić šesti. Nakon četiri godine odsustva nastupio je i Ivan Lajić, jedan od najvećih padobranskih talenata.

Vrhunac padobranske sezone je na Petrovdanskom kupu u Prijedoru, gdje tim “Prijedora” želi prekinuti dominaciju gostiju iz Ptuja.

RTV Prijedor

kup pet zvijezda-pobjeda padobranaca prijedora (4) kup pet zvijezda-pobjeda padobranaca prijedora (3) kup pet zvijezda-pobjeda padobranaca prijedora (2)