srna-udruzenje penzionera-protesti (1)Udruženje penzionera grada Prijedor ne osporava svojim članovima da izađu na sutrašnje proteste koje je zakazao Savez za promjene zbog najave prodaje Rudnika željezne rude /RŽR/ “LJubija”, ali i ne poziva nikoga da se pojavi na protestima jer, kako su istakli, penzioneri ne bi trebalo da učestvuju u njima.

Predsjednik Udruženja Slobodan Brdar rekao je novinarima da je na lecima koji najavljuju miting i koji su podijeljeni u Prijedoru potpisano i Udruženje penzionera, što, kako kaže, predstavlja zloupotrebu.

“Mi smo, kao i Udruženje penzionera Republike Srpske, nevladina, vanstranačka i socijalno-humanitarna organizacija, te ovo smatram čistim bezobrazlukom”, istakao je Brdar.

On je dodao da niko nije konsultovao organe Udruženja penzionera Prijedora u vezi sa objavljivanjem imena ove organizacije na lecima.

Na lecima, na kojima su navedeni i Boračka organizacija, sindikati željeznice, Trgoprodaja i RŽR “LJubija”, potpisan je “Odbor prijedorski patriot”.

Aktivisti lecima pozivaju građane Prijedora na sutrašnji miting koji je zakazan za 19.00 časova kod Gradskog stadiona.

SRNA

srna-udruzenje penzionera-protesti (2)