vesti-kukic-zahvalnostSimpatije čitalaca “Vesti” prema sada već 15-godišnjem Mihajlu Kukiću iz Prijedora, traju duže od šest godina.

Prateći njegovu, i borbu njegovih roditelja, majke Sonije i oca Milenka, koji ni trena ne posustaju da njihov jedinac odnese pobedu nad bolešću, svojim humanim prilozima značajno su učestvovali u toj bici, snažili njihovu hrabrost i olakšavali put ka Mihajlovom zdravlju.
To su još jednom potvrdili zemljaci iz Sidneja koji su darovali Mihajlu 150 australijskih dolara, a ekipa “Vesti” nedavno je uručila novčani dar dečaku i njegovim roditeljima na kućnom pragu.

– Naša zahvalnost je prevelika i neizreciva za pomoć koju nam čitaoci “Vesti” širom sveta pružaju sve ove godine i reč “hvala” je malo u odnosu na ono što nam ova podrška znači. Nepoznatom Milošu iz Sidneja šaljemo zahvalnost do neba za ovaj novčani dar, uz želju da ima dug život, dobro zdravlje i porodičnu sreću – kaže Mihajlova majka Sonija, koja će sa sinom posetiti sredinom aprila srpsku prestonicu radi nove očne kontrole, očekujući da beogradski lekari zakažu i pregled za Mihajla u Milanu, gde bi trebalo da se obavi transplantacija rožnjače.
Prepreke
Dok ovih dana Mihajlo sprema za školu herbar zimzelenog drveća, njegova majka Sonija je puna ogorčenja zbog brojnih prepreka u Republici Srpskoj: “Šta reći kada u Fondu zdravstvenog osiguranja gde je vrlo teško doći do refundacije utrošenih sredstava, napišu da je Mihajlo zdravstveno stabilan – sa dve već obavljene transplantacije i u iščekivanju treće?!”

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com . Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com