zrk mira-2015-2016-final ekipaOtvarajući dupli rukometni program u sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru, rukometašice „Mire“ u 14.kolu prvenstva Premijer lige BiH, sa pete pozicije (sakupile su do sada 23 boda) dočekuju drugoplasiranu ekipu „Jedinstvo-Adler“ iz Tuzle, koja ima četiri boda više.

Utakmica se igra u srijedu od 17:30 časova.

Trener domaćih, Ljubica Ivetić, ističe da sama činjenica da u prva tri kola proljetnog dijela takmičenja, njene izabranice imaju tri derbi-susreta dovoljno govori koliko im je težak raspored na startu nastavka borbi za bodove.

-Dodatno nam je otežavajuća okolnost što se ovo kolo igra ranije, zbog reprezentativnog okupljanja. Tuzlanke su za kratko vrijeme u premijerligaškoj konkurenciji pokazale da imaju kvalitetnu i iskusnu ekipu. Zato utakmici moramo pristupiti maksimalno ozbiljno i nametnuti svoj stil igre od prvog minuta. Naša prednost je što igramo na domaćem terenu, u prethodna dva teška duela nemamo poraz. To nam daje vjetar u leđa da publici ponudimo kvalitetan meč, što garantuje sigurno i motivisanost našeg protivnika. Vjerujem da ćemo maksimalno borbeno odigrati svih 60 minuta i sa tri boda otići na mini-pauzu – naglasila je Ivetićeva.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com