inmedia-podgrmec-rudar prijedor (2)U prvoj provjeri po povratku iz Makarske sa druge faze priprema za nastavak prvenstva Premijer lige BiH, „rudari sa Sane“ su u Sanskom Mostu bili ubedljivi protiv domaćeg prvoligaša FBiH, Podgrmeč: Rudar-Prijedor 0:3.

Iako se igralo po teškom, blatnjavom terenu, jer je prethodne noći padala kiša, oba rivala su ušla u susret trkački raspoložena.

Izabranici šefa stručnog štaba „zeleno-crnih“ Zlatka Jelisavca imali su maksimalno ozbiljan pristup, kako bi potvrdili da su na primorju susedne Hrvatske na najbolji način iskoristili provedeni boravak.

Posebno je raspoložen za igru bio povratnik iz Viteza Vedran Kantar, zaprijetio je u 9.minuti sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla kraj same lijeve stative.

inmedia-podgrmec-rudar prijedor (9)Igrao se 30.minut kada je Ljuban Antonić uspio da se u šesnaestercu protivnika vještom „fintom“ oslobodi svog čuvara, idealno centrira, a na „drugoj“ stativi Demir Jakupović je „poletio“ kroz vazduh i glavom spustio loptu u bliži ugao za 0:1.

Opasni su bili i prekidi koje je izvodio Zoran Milutinović.

Ne može se reći da ekipa Sanjana, koju od ove zime vodi bivši prvotimac i trener Prijedorčana Nedžad Žerić, nije dobro stojala na terenu.

Borila se i posebno preko razigranog veterana, takođe nekadašnje vedete Rudar-Prijedora, Borislava Mikića, imala nekoliko lijepo izrađenih akcija, ali u završnici nije uspijevala da ozbiljnije zaprijeti u sam okvir gola.

inmedia-podgrmec-rudar prijedor (5)Pred sam odlazak na odmor kapiten gostiju Nebojša Šodić po desnoj strani pravovremeno je „bacio u vatru“ Sinišu Radoju, a najbolji fudbaler Republike Srpske za 2015.godinu potvrdio da nije slučajno ponio taj epitet.

Lukavo je pogledao golmana Dejana Inđića, koji je među stativama „prohodao“ na prijedorskom Gradskom stadionu, a kada mu je krenuo u susret da „skrati ugao“ lob-udarcem zatresao mrežu za 0:2.

U nastavku dobili su svi igrači sa klupe priliku, Prijedorčani su izveli dva tima, a tačku na njihov zaslužen trijumf stavio je u 62.minuti Kantar, završivši dugu akciju svojih saigrača, maestralno pogodivši sa oko 12-13 metara iskosa sa lijeve strane precizno i oštro suprotan ugao.

Mogao je rezultat povisiti u dva navrata Petar Kunić (75. i 81.minut).

Dobro se „otvarao“ i izborio se za izgledne pozicije, ali je pomalo, u želji da na što efektniji način poentira, oklijevao, tako da je do kraja ostalo 0:3.

inmedia-podgrmec-rudar prijedor (7)Podgrmeč: Rudar-Prijedor 0:3(0:2)

Sanski Most
Stadion NK Podgrmeč
Gledalaca. 50
Sudija: Haris Halkić (Sanski Most)
Strijelci: Jakupović u 30., Radoja u 45. i Kantar u 62.minuti

PODGRMEČ:
Inđić, Zejinić, Hodžić, Muzgonja, Hamzić, Podunavac, Međedović, Paunović, Pušac, Mikić, Rizvan
Igrali su još: Salešević,Ramić, Pašić, Kamenčić, Hamzabegović, Mahmuović, Ališić, Cerić

RUDAR-PRIJEDOR
Kozić, Šodić, Jovičić, Bogdanović, Rastoka, Pejić, Milutinović, Jakupović, Kantar, Radoja, Antonić
Igrali su još: Petrović, Pekija, Marić, Kunić, Gavranović, Mrkić, Rokvić, Burazor, Kojić, Erić, Davidović

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – inmedia.ba