srna-zoran barosPozorište Prijedor počinje rad na novoj predstavi, koja će ujedno biti peta po redu premijera u 63. pozorišnoj sezoni.

Direktor ove pozorišne kuće Zoran Baroš pojasnio je novinarima da je riječ o tekstu “Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja koju će režirati Snežana Udicki, gostujući reditelj iz Srbije.

“Rad na novoj predstavi počeće 19. februara i očekujemo njenu premijeru već 2. aprila”, naglasio je Baroš.

On je dodao da odmah poslije te premijere, slijedi rad na još jednoj predstavi u ovoj sezoni.

“To je namjenski pisan tekst koji je radio književnik Muhidin Šarić, povodom 100 godina od rođenja Branka Ćopića, a predstavu će režirati Željko Kasap”, naveo je Baroš.

On je dodao da je Pozorište Prijedor za njenu realizaciju dobilo 10.000 KM od Ministarstva civilnih poslova BiH, kao i da premijeru ove predstave prijedorska publika može očekivati u vrijeme obilježavanja Dana grada Prijedora, 16.maja.

Pozorište Prijedor je u 63. pozorišnoj sezoni imalo premijere predstava “Generacija bez kosti” po tekstu Uglješe Šajtinca “Hadersfild” u režiji Darka Cvijetića, “Hotel 1948” po tekstu dramaturga Nikoline Stjepanović i u režiji Željka Kasapa i novogodišnje predstave za djecu “Crvenkapica u zemlji Deda Mraza”.

Četvrta premijera je predstava “Audicija” po tekstu Aleksandra Galina i u režiji Vedrana Marčete koja je premijerno izvedena sinoć.

SRNA