nedzad zericNedžad Žerić, legendarni fudbaler i kapiten Rudar-Prijedora (odigrao u prvenstvima Premijer lige BiH 85 utakmica i postigao devet golova), a potom tri i po godine u ovom sportskom kolektivu radio kao pomoćni trener, bio i u kombinaciji za imenovanje na mjesto šefa stručnog štaba, prvi put samostalno biće trener na klupi federalnog prvoligaša Podgrmeča iz Sanskog Mosta.

-Trenersku edukaciju u teorijskom smislu zaokružio sam programom za dobijanje UEFA PRO-licence, dok sam dvije posljednje godine radio sa djecom, 2007.godište u Kozarcu, a sudbina je odredila da počnem od Podgrmeča. Veliki je to izazov za mene. Želim da pomognem klubu, njegovim boljim rezultatima, izgrađujem sebe i napredujem – naglasio je Žerić.

Podsjetimo, popularni Žera je igračku karijeru započeo u „zeleno-crnom“ dresu tada Rudara iz Ljubije, a branio je boje Travnika i Jedinstva iz Bihaća, igrao i u Izraelu, a nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine 1997.godine u kvalifikacionom susretu za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj protiv Hrvatske u Zagrebu i prijateljskom odmjeravanju snaga na gostovanju selekciji Turske.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com