maloljetnici-konoplja (2)Dvojica maloljetnika iz okoline Prijedora uhapšena su u akciji “Plantaža 2014”, nakon što ih je policija pronašla u Rasavcima na plantaži indijske konoplje, koja je bila okružena šumskim rastinjem.

Policija je otkrila plantažu u nedjelju na osnovu prethodno prikupljenih informacija.

Na plantaži su uočili maloljetnike i legitimisali ih.

Isti dan su izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koriste maloljetnici.

Tom prilikom je pronađen i oduzet lovački karabin CZ, automatska puška šlagin, vazdušna puška slavia, te oružani list na ime R.G..

Kako nezvanično saznajemo, oružani list pripada ubijenom narko-dileru Radovanu Grbiću, koji je, navodno, rođak jednom od maloljetnika.

maloljetnici-konoplja (1)Grbić je u aprilu ove godine izrešetan na kućnom pragu u Rasavcima, kod Prijedora, a godinama je bio predmet policijskih i pravosudnih istraga zbog više krivičnih djela, mahom neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Na njegovom imanju policija je u junu 2006. godine pronašla plantažu marihuane sa preko 3.000 stabljika te 150 pasa i dva vuka sa leglom vučića, koji su bili “živa ograda” na putu do zasada indijske konoplje.

U policiji navode da su maloljetnici nakon hapšenja pokazali tri lokacije gdje su uzgajali i sušili marihuanu za prodaju.

Nakon izlaska na lokacije, policija je pronašla 1.891 komad stabljike indijske konoplje, 3.267 grama sjemenki indijske konoplje i 1.757 grama marihuane.

Marija Matić, portparol CJB Prijedor, kazala je da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, kao i tužilac za maloljetnike istog tužilaštva.

“Oni su naredili da bude dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija protiv ova dva maloljetnika”, kazala je Matićeva.

Nezavisne novine