draga jelena sergejevnaPredstava „Draga Jelena Sergejevna“ rađena prema djelu Ljudmile Razumovske u režiji Radenka Bilbije i izvođenju Omladinskog dramskog studija „Živko Desnica“ iz Prijedora učestvuje na ovogodišnjem, 42. Teatarskom Festivalu BiH FEDRA koji se od 14. do 21. juna održava u Bugojnu.

Selektor ovogodišnjeg Festivala je Lejla Kaikčija, profesionalna rediteljka iz Sarajeva, koja je od 21 prijavljene pozorišne predstave, odabrala sedam predstava za zvanični program.

Osim „Drage Jelene Sergejevne“, publika u Bugojnu će moći da vidi sljedeće predstave: Katolički školski centar „Sv. Franjo“ i Opća Gimnazija Tuzla – predstava „Antigona“,
Kulturna scena „Male stvari“ Trebinje – predstava „Metamorfoza ljubavi“, Teatar „Fedra“ Bugojno – predstava „Ja ili neko drugi“, Teatar „Total“ Visoko – predstava „Čekajući Godoa”, Studentskog pozorište Banja Luka – predstava „12 zvjezdica“ i Pozorište „Konferno“ Visoko – predstava „Režim“.

U žiriju Festivala su Nedžad Begović-reditelj iz Sarajeva, Maja Zećo-glumica iz Mostara i Zoran Perišić-glumac i reditelj iz Banja Luke.