Konkurs - 7. ArsKozaraLikovno udruženje “Tač.ka” iz Prijedora raspisalo je konkurs za izbor učesnika za 7. Art in Nature Laboratory ArsKozara, koja će biti održana od 10. do 19. avgusta u Nacionalnom parku Kozara, na lokalitetu Glavuša.

Konkurs je otvoren do 30. juna 2014. godine.

Pravo učešća imaju svi umetnici čiji predlozi ispunjavaju uslove konkursa – da je predloženi rad moguće izvesti u vremenu trajanja laboratorija, da je najvećim delom načinjen od prirodnih materijala nađenih na lokalitetu na kojem se laboratorija održava, te da ga je moguće izvesti samostalno, ili, eventualno, uz pomoć jednog ili dva volontera (te specifičnosti navesti u predlogu).

7. Art in Nature Laboratory ArsKozara nije disciplinarno niti medijski ograničena, ali se daje prednost radovima u domenu konceptualizovanih “art in nature” instalacija, kao i video umetnosti, relacione umetnosti, umetnosti performansa, kritičkih tekstova, eseja, istraživačkog rada i dr.

Učesnicima će biti obezbeđeni troškovi puta, smeštaja, ishrane i realizacije rada (troškovi materijala, alata, opreme i sl.).

Isplate dnevnica učesnicima nisu predviđene.

Promocija 7. Art in Nature Laboratory ArsKozara vršiće se putem sredstava javnog informisanja, promotivnog kataloga, te putem izložbi dokumentacije radova nastalih u toku laboratorija.

Potpisnici aplikacionog formulara saglasni su da se njihovi lični podaci, prispeli na konkurs, slobodno i bez obaveze koriste u ove svrhe.

Likovno udruženje “Tač.ka”, kao organizator projekta, zadržava sva autorska prava nad foto i drugom dokumentacijom nastalom u toku trajanja laboratorija.

“Tač.ka” će promotivne izložbe realizovati u skladu sa svojim mogućnostima i može ih odložiti na neodređeno vreme.

Sve prispele predloge, koji ispunjavaju propozicije konkursa, pregledaće stručni žiri u sastavu: Igor Bošnjak, Irfan Hošić i Mladen Bundalo.

Poslati predlozi neće biti uzeti u obzir ukoliko stručni žiri utvrdi:
– da je instalacija najvećim delom izrađena od veštačkih materijala koji mogu nanijeti štetu prirodnom okruženju u kojem bi bila postavljena;
– da realizacija rada zahtijeva više vremena za izvođenje od vremena navedenog u predlogu;
– da realizacija rada zahteva veća materijalna sredstva i veći broj pomoćnika nego što je navedeno u predlogu;
– da su opis i nacrt predloženog rada nejasni i
– da je poslana dokumentacija nepotpuna.

Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti:
– aplikacioni formular,
– nacrt predloženog rada (u slučaju fizičkog artefakta u formatu: JPG, PDF ili PNG) i
– biografiju.

Prijavnu dokumentaciju treba poslati na: lutacka@gmail.com, sa naslovom: “7. ArsKozara – prijavna dokumentacija”.

Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 15. jula 2014. godine na sajtu grupe “Tač.ka”, gde će biti saopšteni ovogodišnji učesnici 7. Art in Nature Laboratory ArsKozara.

Dodatne informacije: www.tacka.org, e-mail: lutacka@gmail.com, telefoni: +387 65 316 732; +387 65 598 563.

7_ArsKozara_Aplikacioni_formular