ilustracija-mercedes puchPolicijskoj stanici Prijedor 2, 12.01.2016. godine prijavljeno je da je u mjestu Gornji Orlovci, grad Prijedor, iz dvorišta porodične kuće lica M.L. otuđen putnički automobil marke „mercedes puch“ njegovog vlasništva.

Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenici su preduzeli niz mjera i radnji, te su došli do informacije da su navedeno krivično djelo počinila lica inicijala M.K.(1996) i D.K. (1992) iz Prijedora.

Kriminalističkom obradom lica, utvrđeno je da su počinili krivično djelo za koje se sumnjiče, te da se otuđeni putnički automobil nalazi na području opštine Laktaši.

Na osnovu prethodno prikupljenih informacija, policijski službenici su 19.01.2016. godine, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata na području opštine Laktaši, a koje koristi lice D.Đ.

Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli predmetno vozilo, nakon čega je isto vraćeno vlasniku.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“ protiv navedenih lica.

CJB Prijedor
Foto – ilustracija