sanicanin kao kapitenPoslije probe u članu italijanske Serije A Udinezeu, mladi štoper banjalučkog Borca u narednim danima mogao bi se naći na skeneru stručnjaka iz beogradskog Partizana, ali i nekoliko austrijskih bundesligaša.

– Zajedno sa menadžerom još očekujem odgovor iz Italije, ali kao što je poznato, moj odlazak na “čizmu” ne zavisi samo od kvaliteta, već i od Pravilnika o angažmanu stranaca u državnom prvenstvu. Postoji opcija da me angažuju i odmah proslijede u Seriju B do ljeta, a kako sada stvari stoje, to bi bila Peruđa – naglasio je Saničanin.

Nesporan kvalitet ovog 21-godišnjaka nije ostavio ravnodušnim ni skaute mnogih drugih klubova.

– Postoji šansa da još prije Nove godine odem u Beograd na probu u Partizan, a potom i u nekoliko najjačih austrijskih klubova. Vidjećemo, ponude gode, ali čvrsto stojim na zemlji. Volio bih da promijenim sredinu, međutim, neću po bilo kakvu cijenu otići iz Borca – nastavio je Saničanin.

Skromni mladić jesenas je odigrao svih 18 premijerligaških mečeva. Postigao je jedan gol, upisao jednu asistenciju i zaradio jedan žuti karton.

– Moram biti prezadovoljan, jer mi je tokom jeseni sve išlo na ruku, osim rezultata koje je Borac postigao. Uz sve to odigrao sam i dva meča za reprezentaciju BiH do 21 godine protiv Švajcarske i Engleske, što je svakako doprinijelo mom “rejtingu” – rekao je Saničanin, koji je u nekoliko navrata branio boje reprezentacije Republike Srpske, ali i selekcije BiH do 19 godina.

Iako Borcu jesenas nisu cvjetale ruže, Saničanin, koji ugovor sa Banjalučanima ima do 30. juna 2017. godine, vjeruje da će se na Gradskom stadionu i naredne sezone igrati premijerligaški mečevi.

– Sa ove dvije vezane pobjede u posljednja dva jesenja kola šanse za opstanak postale su dosta realnije i vjerujem da se do njega može doći. Međutim, problem je što se u ovom trenutku na Gradskom stadionu ništa ne dešava i praktično kao da je sve zamrlo. Vjerujem da će se u narednim danima nešto pomjeriti sa mrtve tačke i da će Borac u godini kada proslavlja 90. rođendan uspjeti da obezbijedi opstanak. Da li će to biti sa mnom ili bez mene nije ni važno, najvažnije je da se ispuni cilj – dodao je Saničanin.

Lična karta

Siniša Saničanin rođen je 24. aprila 1995. godine u Prijedoru i prošao je sve mlađe selekcije “rudara”. U januaru 2013. prekomandovan je iz omladinske škole Prijedorčana u prvi tim sa kojim je prošle godine osvojio šampionsku titulu u Republici Srpskoj. To mu je bila preporuka da ljetos dođe na Gradski stadion u Banjaluci i sa Borcem potpiše ugovor.

Glas Srpske