rudar prijedor-zeljeznicar-rezultat (1)U Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, sa 16 osvojenih bodova na 14.mjestu Premijer lige BiH, u neizvjesnosti će iščekivati nastavak takmičenja.

Dalibor Majkić, koji je poslije odlaska sa mjesta predsjednika Gorana Bojića, samo sedam dana nakon imenovanja na ovu funkciju, sredinom jula zbog privatnih obaveza podnio ostavku, očekuje da će u roku od desetak dana biti održana sjednica Skupštine ovog sportskog kolektiva.

-Po saznanjima koje imam saziv najvišeg tijela kluba (broji 37 delegata) na čijem čelu je predsjednik Božo Grbić, okupiće se u najkraćem roku. Ukoliko dobijem povjerenje da budem član Upravnog odbora spreman sam da pomognem, ali ne i na dužnosti predjsednika, gdje sam do sada bio vršilac dužnosti – rekao je Majkić.

On je najavio „rekonstrukciju“ tima. Do kraja ove sedmice trebalo bi da bude poznato kojim igračima će se „rudari sa Sane“ zahvaliti, a u opticaju su dvije verzije za pojačanja u zimskom prelaznom roku i već su predočene sponzorima.

-Ukoliko želimo da izborimo opstanak u elitnoj bh.konkurenciji, morali bi dovesti kvalitetne fudbalere. Međutim, ovom dinamikom finansiranja, to će biti teško izvodljivo. U drugoj varijanti, stvarali bi ekipu za budućnost, povratkom naših juniora iz drugih klubova i eventualnim pojačanjima iz regije, naravno, ne isključujući ni tada mogućnost da se pokuša zadržati sadašnji status – naglasio je Majkić.

Evidentno je da, bez jasnije organizacione konsolidacije, bez jake ličnosti na čelu Rudar-Prijedora, poput Bojića, koji je, između ostalog, stajao sa puno povjerenja iza trenera Darka Nestorovića, a poslije njegovog imenovanja za selektora mlade bh.reprezentacije i njegovog dostojnog nasljednika, Zorana Bujića, uz priličnu razjedinjenost članova Uprave, oba puta biće „trnovita“.

Ipak, šteta je, kada su poklonici fudbala ponovo dočekali premijerligaške borbe, da se od njih odustane, jer je veliko pitanje kada bi se ponovo došlo u situaciju da se u njima uživa.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com