vuletaNa startu fudbalskog Kupa regija na Gradskom stadionu u Prijedoru u četvrtak, 22.maja, u 17 časova odmjeriće snage reprezentacija Područnog fudbalskog saveza Prijedor i odgovarajuća selekcija Unsko-sanskog kantona.

Domaću reprezentaciju sa klupe će predvoditi Zlatko Jelisavac, trener novogradske Slobode i, neosporavajući njegov stručni rad, vjerovatno i činjenicu da predvodi od ovog proljeća jedinog prvoligaša Republike Srpske iz regije, ipak se nameće pitanje, da li je područni savez iz grada na Sani bio nepravedan, što je zaobišao, svjesno ili nesvjesno (moguće je da je i za to takmičenje, što nismo provjeravali, neophodna profi-licenca), ime Milenka Vulete, trenera Fudbalskog kluba Omarska.

Naime, uzoran fudbalski kolektiv i najsvjetlija tačka prijedorske fudbalske zbilje, u izboru ljudi iz Saveza na tradicionalnoj manifestaciji „Fudbal godine“, FK Omarska, dva puta zaredom ponio je epitet najboljeg kluba.

Vuleta, sa kojim je prošle godine, kada je obilježeno četiri decenija postojanja kluba, izboren povratak u Drugu ligu Republike Srpske-grupa Zapad, proglašen je trenerom godine za 2012., kada je osvojena jesenja titula, ali ne i pošto je „ovjereno“ prvo mjesto u regionalnom rangu.

Priznanje je pripalo Bogdanu Žujiću, čiji je Slaven iz Dobrljina 2013.godine izborio plasman u Četvrtu ligu FSP Prijedor i s obzirom da je izvjestan period protekle jeseni u kriznim trenucima uspješno vodio i „crvene“ sa stadiona „Mlakve“ ne namjeravamo osporavati i taj izbor.

Logično bi, ipak, bilo, poštujući sopstvene kriterijume, a i sve što je FK Omarska učinila, radom na infrastrukturi, tačnije izgradnjom dugo čekane tribine, da je PFS Prijedor u konkurenciji za selektorsko mjesto, bar pominjao mogućnost da tu ulogu obavlja i Vuleta.

Po logici stvari, nekako slijedivši i lijep primjer Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji je za selektora seniorske reprezentacije RS imenovao Željka Buvača iz fudbalske Omarske, zahvaljujući vrijednim dometima Borusije iz Dortmunda, gdje je pomoćni trener, cijeneći uspjehe ovog njemačkog bundesligaša.

Nagradu da vodi tim PFS Prijedor, za ono što posljednjih godina čini zaslužio je i Vuleta, u krajnjem slučaju, bar kao asistent Jelisavca.

N. Đerić