pressrs-sberbanka donacija prijedorSvjetski dan štednje je oduvijek vrijeme kada je potrebno ukazati kako na pravi način koristiti resurse i zahvaljujući tome stvarati sigurniju budućnost. Ipak, ove godine je Sberbank a.d. Banja Luka odlučila da povodom ovog značajnog datuma pokaže spremnost i pomogne onima koji nisu mogli da štede, a pomoć im je bila neophoda.

Već 91. godinu za redom veliki broj zemalja na planeti svakog 31. oktobra obilježava Svjetski dan štednje. Svaki put na ovaj značajan datum finasijske institucije širom svijeta se trude da maksimalno skrenu pažnju na način raspodjele svih resursa kojima raspolažemo i izmjenu stava o njihovom korištenju.

Sberbank a.d. Banjaluka je ove godine odlučila da u okviru obilježavanja Svjetskog dana štednje organizuje niz humanitarnih aktivnosti. Na ovaj način je Sberbank željela da iskaže da je svakoga dana svjesna problemi zajednica u kojima posluje i da je svojim djelovanjem spremna ove probleme ukloniti ili makar umanjiti. Poseban akcenat u svojim aktivnostima ovaj put je Sberbank dala pružanju pomoći najmlađima i oboljelima jer smatra da je ovim kategorijama podrška najpotrebnija.

Donacija za novorođene bebe Prijedora

Zahvaljujući donaciji aparata pod nazivom pulsni oksimetar koji je rukodovilac filijale Prijedor Predrag Turudija uručio Ginekološko-akušerskoj službi bolnice u Prijedoru prvi dani po dolasku na svijet novorođenih beba u ovoj opštini će biti dosta ugodniji i ljepši. Donaciju je preuzeo načelnik pedijatrije dr Andrija Vukotić.

Radi se o aparatu zahvaljujući kojme se novorođenoj djeci na jednostavan način mogu mjeriti puls, temperatura, te je svakodnevno moguće pratiti njihovo zdravstveno stanje. Ovaj aparat je bitan za nadzor funckija disanja i srčane radnje novorođenčadi, te takođe prati opšte stanje.

Dr Andrija Vukotić se prilikom uručenja donacije zahvalio Sberbank a.d. Banja Luka jer je bolnici u Prijedoru poklonila uređaj koji je od izuzetnog značaja u zdravstvenom tretmanu novorođenčadi.

Rukovodilac filijale Prijedor, Predrag Turudija je ovom prilikom istakao da je banka posnosna što je bila u mogućnosti da izađu u susret potrebama Ginekološko-akušerske službe prijedorske bolnice, te je ovom prilikom naglasio da će i u budućnosti nastojati da prepoznaje prioritetne potrebe stanovnika ovog grada.

Press RS