vece boksa-braca janjanin (1)Prijedorčanin Slađan Janjanin ovog vikenda će učiniti „korak više“ u svojoj profesionalnoj bokserskoj karijeri.

Naime, „srednji“ od trojice braće Janjanin koji se bave ovom „plemenitom“ vještinom, imaće meč ma afričkom kontinentu, tačnije, u gradu Najrobiju (Kenija) u subotu 31. oktobra.

Protivnik u borbi super welter kategorije za koju je predviđeno da traje 10 rundi biće najbolji domaći bokser, a kako sam kaže, pobjeda u ovom meču može mu „otvoriti“ mnoga vrata, pa tako i ona u Sjedinjenim Američkim Državama.

-Posljednjih mjesec dana sam se maksimalno posvetio pripremama za ovaj najvažniji meč u mojoj dosadašnjoj karijeri. Daću sve što je u mojoj moći da ostvarim trijumf iako za protivnika imam veoma kvalitetnog borca, jednog od najboljih u Africi. Prema mojim saznanjima, prvi sam bokser sa ex-Yu prostora koji se bori na ovom kontinentu u posljednih 30 godina. Priželjkujem pobjedu koja me može dovesti do najozbiljnije bokserke scene, a to je svakako ona u SAD, naročito u Las Vegasu – rekao je Janjanin.

Slađan Janjanin je u dosadašnjoj bokserskoj karijeri među profesionalcima imao 13 mečeva i sve je riješio u svoju korist od čega je 12 bilo nokautom.

-Osim menadžera Dalibora Bana pod čijim okriljem i odlazim u Keniju, posebnu zahvalnost dugujem preduzeću Limikom i Miši Šormazu koji me podržavaju već duže vrijeme u mojim bokserskim nastupima i bez kojih ne bih mogao da odradim kvalitetne pripreme i pobjeđujem – rekao je Slađan Janjanin u najavi za meč.

Ovaj 24-godišnjak se zahvalio i gradonačelniku Prijedora Marku Paviću, Niskogradnji Marjanović, Nešković osiguranju i svima onima koji ga podržavaju u njegovim nastojanjima da stigne među 10 najboljih svjetskih boraca u svojoj kategoriji.

-Ostaviću i posljednji atom snage da na pravi način predstavim kako sebe, boksersku porodicu Janjanin, tako i grad Prijedor, Republiku Srpsku i BiH u Keniji. Najrobi je „afrički“ Las Vegas, odnosno centar boksa. Nadam se da ću imati i malo sportske sreće i nepristrasne sudije, kako bi ostvario jedan od svojih snova i „dočepao“ se bokserske scene u Americi – istakao je Janjanin.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Slađan Janjanin

sladjan janjanin-podrska limikom (1) sladjan janjanin-podrska limikom (2)