cjbpd-sverc cigareta (1)Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, su 27.10.2015. godine na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, a postupajući po prethodno sačinjenom operativnom planu, koji se odnosi na spriječavanje i suzbijanje pojavnih oblika nedozvoljenog prometovanja duvana i duvanskih proizvoda na poručju grada Prijedora, u Ulici Save Kovačevića, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „fiat““, kojim je upravljalo lice sa inicijalima D.Š. iz Banja Luke.

Prilikom kontrole policijski službenici su pronašli 18 pvc pakovanja rezanog duvana, ukupne bruto mase 8,750 kg bez akcizne markice, 70 kutija cigareta pod nazivom „Marlboro“ bez akcizne markice, 20 kutija cigareta pod nazivom „Valter Volf“ bez akcizne markice, 30 kutija cigareta pod nazivom „Bond“ bez akcizne markice, 90 kutija cigareta pod nazivom „Black Mont“ bez akcizne markice, 10 kutija cigareta pod nazivom „Ronhil“ bez akcizne markice, 90 kutija cigareta pod nacivom „Monte“ sa akciznom markicom Republike Crne Gore, i 120 pvc pakovanja u kojima se nalazi po 20 cigareta u rinfuzi.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznim proizvodima“, D.Š. je lišen slobode i izvršena je kriminalistika obrada, a pronađene cigarete su oduzete i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv lica D.Š. za krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznim proizvodima“, a da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu.

CJB Prijedor

cjbpd-sverc cigareta (2) cjbpd-sverc cigareta (3)