ald prijedorAgencija lokalne demokratije Prijedor pozvala je mlade Prijedora da učestvuju na radionici „Moj grad – grad mladih“ i budu aktivni učesnici u kreiranju svoje zajednice.

Tema radionice je uključivanje mladih u lokalnoj zajednici, te poticanje mladih da na kreativan način izraze svoj stav prema određenim problemima i preprekama sa kojima se susreću mladi grada Prijedora.

Tokom radionice učesnici će imati priliku istražiti raspoložive mogućnosti u prostornom i društvenom okruženju.

Na taj način mladi će učiti da izraze svoj stav prema određenim problemima zajednice, a zajednica će učiti da prihvata njihov glas.

Kao rezultat radionice kreiraće se virtuelna mapa sa mapiranim lokacijama i sadržajima za mlade, koja će biti prezentovana i dostavljena predstavnicima lokalnih vlasti kako bi se uvrstila u buduća planiranja u lokalnoj zajednici.

Radionica će se sastojati iz 3 dijela:
Prvi dio – poticanje dijaloga na temu „uključivanja mladih u planiranje u zajednici“ i izrada mape koja bi se mogla uvrstiti u buduća planiranja u lokalnoj zajednici,
Drugi dio – samostalni rad učesnika na zadanu temu
Treći dio – finalizacija, realizacija i materijalizacija ideje.

Ako ste mladi i kreativni, ako želite da se i vaše mišljenje čuje/vidi, ako želite biti dio pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, onda je ovo prilika za vas.

Poziv je upućen svim mladima iz Prijedora koji žele da aktivno učestvuju u kreiranju ove mape sa ciljem da njihovo mišljenje i potrebe budu prepoznati. Svi prijavljeni će biti naknadno obavješteni o terminu radionice.

Svoju prijavu možete poslati do 28.10.2015. godine putem e-maila: ldaprijedorinfo@gmail.com .

Radionica se realizuje u okviru projekta „Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana“, finansiranog od strane Evropske komisije kroz program Civil Society Facility, Operating grants IPA CSO Associations, Support to regional thematic associations.