bog te mazoU saradnji sa Fondacijom „Bašta sljezove boje“ a povodom sto godina od rođenja Branka Ćopića, u sklopu 43. Književnih susreta na Kozari, večeras će u Pozorištu Prijedor od 20 časova biti odigrana predstava „Bog te mazo“.

Ovu monodramu po motivima Ćopićevog romana „Osma ofanziva“ režirao je Tomo Kuruzović a u njoj igra Zoran Karajić, glumac Šabačkog pozorišta.

Za ulogu Pepe Bandića Karajić je dobio prestižnu nagradu Udruženja dramskih umetnika Srbije, kao i nagradu za najboljeg glumca na Festivalu malih scena u Sarajevu.

Pepo Bandić je krajišnik koji je prošao sedam ratnih ofanziva, a poslije ga je sačekala i ona osma, za njega najteža – prilagođavanje gradskoj sredini, novim životnim navikama i potpuno drugačijim okolnostima, školovanje u večernjoj školi, izlasci u pozorište, novi način življenja i promjena životnih stavova.

U saradnji sa Pozorištem Prijedor i Gradskom upravom, u prilici smo da našim čitaocima poklonimo 4 ulaznice za večerašnju predstavu (2 x 2 ulaznice).

Sve što je potrebno da uradite kako biste osvojili dvije ulaznice je da budete najbrži i da, pošaljete svoje ime i prezime na e-mail desk@prijedordanas.com .

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com