generacija bez kosti by igor motl (1)Prva premijera u 63. Sezoni Pozorišta Prijedor biće predstava „Generacija bez kosti“ u adaptaciji i režiji Darka Cvijetića.

Predstava je nastala po motivima drame „Hadersfild“ Uglješe Šajtinca, a uloge tumače Ena Radovanović, Branko Janković, Srđan Knjeginjić, Siniša Vučićević, Vedran Marčeta i Želimir Rivić.

Premijera predstave „Generacija bez kosti“ zakazana je za utorak, 29. septembar od 20 časova.

-Tekst i sama predstava nastajali su tokom dvomjesečnog timskog istraživanja fenomena generacijskog raspada i empatijskog deficita u postratnom vremenu a na osnovu dramskog predloška „Hadersfild“. Dekonstruirajući zadati odabrani tekst, nalazili smo sebe zapletene u raspadu sopstvenih generacija i njezinih vrijednosti. Tražili smo dobro u nama, dobro, koje bi moglo biti uporište za nadu, za sutra, za generacije koje dolaze i donose svoje kosti – rekao je Darko Cvijetić.

On je dodao da je u komad uložena velika energija i trud te je istakao zadovoljstvo što je imao priliku da radi sa nadolazećim snagama poput Ene Radovanović, studentkinje četvrte godine Ajademije umjetnosti Banjaluka, smjer gluma, i Srđana Knjeginjića, njenog kolege iz generacije.

Prema riječima autorskog tima, predstava je posvećena preminulom glumcu Pozorišta Prijedor Radenku Bilbiji (1956 – 2015).

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Video – Igor Motl

generacija bez kosti by igor motl (2)