pd klekovaca-pojedinacni kup u orijentaciji (1)Planinarski savez Republike Srpske (PSRS) je uz pomoć Planinarskog društva “Klekovača” iz Prijedora organizovao I Pojedinačni kup Republike Srpske u orijentaciji. Takmičenje se održalo u nedjelju 20. septembra na planini Kozari i to na lokalitetu Mrakovica.

Takmičari su morali da obiđu svih šest kontrolnih tačaka kako bi uspješno završili trku. Snalazili su se uz pomoć karte koja je specijalno izrađena za orijentacijska takmičenja u razmjeru 1:7500. Radi se o karti užeg dijala Mrakovice koji se odnosi na prostor oko memorijalne zone sa ucrtanim svim bitnim detaljima kao što su na primjer mravinjaci, vododerine i slično.

pd klekovaca-pojedinacni kup u orijentaciji (2)Jaka kiša i nepovoljne vremenske prilike, tj. neprilike nisu omele one najhrabrije da se okušaju u orijentaciji. Stazu je postavio Načelnik orijentacijske službe PSRS Žarko Krsmanović uz pomoć Marka Sarića i Duška Blažića. Takmičenje se odvijalo po grupama za muškarce i žene i u tri starosne kategorije: juniori do 18 godina; seniori od 18 do 45 godina; veterani preko 45 godina. Dakle, ukupno šest kategorija.

Prvo mjesto u grupi juniora je osvojio iz Danilo Delić iz PSD “Glasinac” Sokolac. U grupi seniora rang je sljedeći:

žene:
Marija Lekanić – PSD “Stolac” Višegrad;
Milica Delić – PSD “Glasinac” Sokolac.

muškarci:
Igor Mučibabić – PSD “Stolac” Višegrad;
Marko Delić – PD “Klekovača” Prijedor;
Dejan Prpoš – PAOK “Banja Luka” Prijedor.

Rang lista za grupu veterana:
Ljubiša Aramanda – PD “Klekovača” Prijedor;
Igor Ostojić – PD “Klekovača” Prijedor.

Zbog lošeg vremena diplome i medalje za osvojena mjesta po kategorijama su uručene u planinarskom domu “Kotlovača”. Svim prisutnima se obratio Načelnik orijentacijske službe PSRS Žarko Krsmanović, zahvalio se na učešću svim takmičarima, domaćinima iz PD “Klekovača” Prijedor na gostoprimstvu i pozvao sve zainteresovane da se više uključe u orijentacijska takmičenja. Dilpome i medalje za juniore je uručio Sekretar PSRS Igor Đukić, za seniore je uručio Predsjednik PAOK “Banja Luka” Duško Blažić, za seniorke Sekretar PD “Klekovača” Marko Sarić i za veterane Žarko Krsmanović.

Druženje se nastavilo do kasno poslijepodne uz dogovore oko zajedničkih treninga naših orijentiraca.

Marko Sarić-PD Klekovača