rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (1)Drugi put zaredom Rudar-Prijedor je u prvenstvu Premijer lige BiH, po povratku na Gradski stadion, poražen sa minimalnih 0:1, prvo od lidera na tabeli mostarskog Zrinjskog, a u subotu u odmjeravanju snaga sa ovogodišnjim finalistom Kupa BiH Širokim Brijegom.

Oslabljeni „rudari sa Sane“, bez „požutjelih“ Nebojše Pejića, Čedomira Ćuluma i Stipe Miloša, kao i povrijeđenog Petra Kunića, sa kapitenom Nebojšom Šodićem i Sinišom Radojom, koji su u trenažnom procesu, ali nisu potpuno oporavljeni, dostojno su se nosili protiv favorita.

-Čestitao bih svojim igračima na borbenosti u ovoj utakmici. Vidjelo se da su željeli i htjeli, a pitanje je, da je Radoja u posljednjim trenucima prvog poluvremena iz velike šanse donio prednost našem timu u kom bi smjeru otišao meč. Bili smo bolji u ovom dijelu i šteta je što to nismo krunisali rezultatskom prednošću. Ipak, od prvog dana priprema radimo pod teškim okolnostima. Suočavali smo se sa brojnim problemima, počev od nemogućnosti da igramo na svom terenu, a potom su uslijedile povrede, kartoni, mora se to negdje ispoljiti, posebno kada se igra protiv ekipa sa mnogo kvalitetnijim igračkim kadrom – rekao je šef stručnog štaba „zeleno-crnih“ Boris Gavran.

rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (2)Još jednom je golman Dalibor Kozić bio na visini zadatka, odbranivši nekoliko teških udaraca do primljenog gola u 72.minuti kada ga je savladao Mate Pehar. Kapiten Nemanja Pekija požrtvovan, čemu je prava ilustracija detalj, kada se ispriječio prilikom snažnog šuta kapitena gostiju, Brazilca Santosa Lago Vagnera, rekordera u bh.eliti po broju postignutih golova (104), a jedina prava prijetnja protivniku tokom cijelog susreta bio je Filip Arežina. Ne potcjenjujući zalaganje i ostalih prvotimaca „rudara sa Sane“, bilo je to nedovoljno da bi se osvojio bar bod, pa je klub iz Hercegovine prvi put u borbama za bodove slavio u Prijedoru u šestom odmjeravanju snaga.

-U nastavku je došla do izražaja snaga Širokobriježana. Ekipa Slavena Muse preuzela je u drugom dijelu drugog poluvremena inicijativu i poslije nekoliko prijetnji postigla gol kojim je riješeno pitanje pobjednika. Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi, ali smatram da smo izborili neriješen rezultat da to ne bi bilo nezasluženo. Šta je tu je, očekuje nas novi okršaj u utorak u šesnaestini finala Kupa BiH, gde je domaćin u velikoj prednosti, a pokušaćemo da se konsolidujemo za sljedeći prvenstveni duel, koji ponovo igramo pred našim navijačima, protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva – dodao je Gavran.

Najvažnije je na stadionu „Pecara“ da se igrači sačuvaju od eventualnih povreda, a moguće je da neko od kandidata za najbolju postavu skrene pažnju na sebe. Vrijedi istaći da je i Mario Desnica, bivši mladi bh.reprezentativac, koji je debitovao za Prijedorčane još u sezoni 2001/2012 za 25 minuta, dobivši priliku u prvenstvu, poslije one u srijedu u šesnaestini finala Kupa Republike Srpske protiv Proletera u Tesliću, dobro obavljao zadatke na sredini terena. Doduše, u želji da se iskaže, jedini je zaradio žuti karton, ali je ubrzavao loptu dobrim „pasovima“ prema saigračima koji su imali namjeru da ugroze protivničkog čuvara mreže Antonija Solda.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (3) rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (4) rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (5) rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (6) rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (7) rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (8) rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (9) rudar prijedor-siroki brijeg-izvjestaj (10)