rudar prijedor-krupa-finale kupa rs (3)Čuvenu uzrečicu iz sveta sporta “I u porazu treba biti veliki” potvrđuju iz Fudbalskog kluba Krupa. Uprkos tome što su imali vođstvo i bili bolji rival u prvom susretu finala Kupa Republike Srpske protiv Rudar Prijedora fudbaleri iz Krupe na Vrbasu su se kući vratili sa golom zaostatka (1:2). Sada im preostaje da u srijedu pokušaju da nadoknade minus, a poslije prvog susreta domaćinima su se zahvalili na gostoprimstvu.

-Nadam se da je publika na Gradskom stadionu u Prijedoru vidjela dobar fudbal, jer je bilo mnogo šansi na obje strane, a nama preostaje da žalimo što nismo iskoristili još neku i kući se vratili sa pozitivnim rezultatom. Zahvalio bih se čelnicima Rudar Prijedora na srdačnom dočeku i gostoprimstvu, a nema sumnje da ćemo im uzvratiti na još ljepši način. Finale Kupa je svetinja i ono zaslužuje da prođe u najboljem redu, uz fer-plej na terenu i van njega. Učinićemo sve da budemo dobri domaćini ljudima iz Prijedora, predstavnicima FS RS i svima koji dođu na finalni susret, a nadam se da će tribine da budu pune – istakao je predsjednik Krupe Dragomir Ilić.

Prvi čovek Krupljana se potrudio da finalu da posebnu notu, pa je tako kompletna ekipa u Prijedor otputovala u jednoobraznim odijelima.

-Za nas je ovo istorijski rezultat, bez obzira na to da li ćemo osvojiti trofej ili ne. Za sve što su uradili proteklih godina momci su zaslužili da imaju dobar tretman, a i sam Kup RS kao takmičenje zaslužuje da se prema njemu odnosimo sa poštovanjem. Uz pomoć prijatelja ekipi smo obezbedili odela, a mislim da smo na taj način potvrdili koliko poštujemo Kup – dodao je Ilić.

Iako su “svježi” na fudbalskoj mapi Republike Srpske, odnosno u njenim najkvalitetnijim takmičenjima, te iako dolaze iz malog mesta očigledno ja da i “veliki” imaju šta da nauče od ljudi iz FK Krupa!

Tekst – Sportlive.ba
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com