mtb maraton 2015-plakatČetvrti Međunarodni kozarski biciklistički maraton “Stazama pobjede” biće održan 20. septembra u Nacionalnom parku “Kozara”, u organizaciji Biciklističkog kluba “Austronet-prosajkling” /Austronet-procycling/ iz Prijedora.

U saopštenju iz ovog biciklističkog kluba navodi se da ova sportsko-turistička manifestacija ima međunarodni karakter i da za ovu regiju predstavlja praznik sporta, o čemu svjedoče mnogobrojni učesnici iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i šire.

“Sam značaj Međunarodnog kozarskog biciklističkog maratona `Stazama pobjede` prepoznao je Nacionalni park `Kozara`, Grad Prijedor i Turistička organizacija grada Prijedora koji svake godine u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u njegovoj realizaciji”, navedeno je u saopštenju.

Iz ovog kluba poručuju svim ljubiteljima uzbuđenja i adrenalina, vožnje planinskim stazama, proplancima i šumskim stazama sa spustovima i usponima, da će pomenute staze pružiti ne samo uživanje u vožnji na dva točka, već i uživanje u ljepoti prirode Nacionalnog parka “Kozara”.

Tehnički zahtjevne staze, puno uspona i izuzetna priroda pogodne su kako za profesionalce i zavisnike od adrenalina, tako i za rekreativce.

Staze su kružnog oblika sa startom i ciljem na Mrakovici, centralnom dijelu parka.

Najkraća staza od četiri kilometra namijenjena je rekreativcima i obuhvata prostor oko Mrakovice sa visinskom razlikom od 175 metara. Dužina druge staze iznosi 34 kilometra, sa visinskom razlikom od 1.500 metara, a treća staza je dužine 64 kilometara sa visinskom razlikom od 2.350 metara.

Četvrto izdanje ovog biciklističkog maratona uvršteno je u kalendar svjetske biciklističke organizacije /UCI/, pod kategorijom C3, što predstavlja izuzetno priznanje u svijetu brdskog biciklizma, tako da se očekuje i veliki broj stranih učesnika.

SRNA