pejicSa maksimalnom ozbiljnošću pripremaju se prvotimci Rudar-Prijedora za iskušenja koja ih očekuju u prvenstvu Premijer lige BiH.

Poslije startne pobjede pred svojim navijačima nad ekipom debitanta Mladost Doboj-Kakanj (3:0) i poraza na gostovanju tuzlanskoj Slobodi (1:2) izabranici trenera Borisa Gavrana u nedjelju na Gradskoj stadionu u Gradišci dočekuju Olimpik.

-Sarajlije, kao ovogodišnji osvajači Kupa BiH, imaju uvijek velike ambicije i neće nam biti lako. Sem toga kvalitetna su ekipa, ali u sezoni u kojoj se elitni rang „skraćuje“, gotovo da smo od fudbalske javnosti „otpisani“. Stoga možemo i rasterećeni da igramo protiv svih rivala, naravno ne da se unaprijed predamo, već da pokušamo da ih iznenadimo – priča „vezista“ Prijedorčana Nebojša Pejić.

Rođeni 27-godišnji Zeničanin, koji se ovog ljeta sa „Bilinog polja“, iz Čelika vratio među „rudare sa Sane“, jedno vrijeme je nosio i dres Kozare, a nada se i pomoći gradiških poklonika fudbala.

-To da li ćemo imati pomoć naših navijača, kao i domaćih, zavisi prvenstveno od nas samih. Na nama je, kao i u prvom kolu protiv ekipe Mladost Doboj-Kakanj, da pružimo, ne maksimum, već i 200 posto svojih mogućnosti ukoliko želimo povoljan rezultat protiv „vukova“ sa Otoke. Izuzimajući povrijeđenog Sinišu Radoju svi smo spremni za novo dokazivanje. Samo sa ozbiljnim pristupom, možemo se nadati najboljem – zaključio je Pejić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com