mirza dzaficPrijedorska sportska javnost, naročito ona fudbalska, već danima se pita šta se dešava na relaciji između Rudar-Prijedora i Mirze Džafića.

Naime, iskusni napadač, koji je i dalje najbolji strijelac Prijedorčana u Premijer ligi BiH, najavljen je kao veliko pojačanje.

Stigao je iz Njemačke tokom drugog dijela priprema, odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, pa je „preskočio“ prvo kolo zbog nesređene papirologije, potom bio registrovan i, navodno, spreman za nastup protiv Slobode, a onda je odjednom „nestao“.

Iako je bio najavljen u sastavu pred put za Tuzlu, Džafić se nije pojavio proteklog petka ispred klupskih prostorija, a u „pet do dvanaest“ umjesto njega je među 18 igrača koji su bili u konkurenciji za meč na „Tušnju“, „upao“ Džordž Ovusu.

Kako nezvanično saznajemo, od tada Džafića nema ni na treninzima Rudar-Prijedora.

Na sportskim forumima i među prijedorskim sportskim „radnicima“ kao razlog ove situacije se navodi informacija da „zeleno-crni“ nisu izmirili dogovorene novčane obaveze prema iskusnom igraču pa je on zbog toga odbio da putuje u Tuzlu.

Posljednje „čaršijske“ priče govore da je Džafić „na pragu“ Slobode iz Novog Grada, ali ostaje nejasno da li je to uopšte moguće, ako je već registrovan za Rudar-Prijedor u novoj sezoni Premijer lige BiH i sa Prijedorčanima ima važeći ugovor.

Ostaje da se vidi kakva je dalja sudbina igrača koji je najavljivan kao veliko pojačanje u nastojanjima „rudara sa Sane“ da se izbore za opstanak u društvu najboljih ekipa u BiH.

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com