siljegovic-02Dolaskom proljeća i ljepšeg vremena nastavljeni su radovi na porodičnoj kući sedmočlane porodice Šiljegović iz naselja Miljakovci kod Prijedora. Da podsjetimo, u prvom dijelu radova koje smo izvodili krajem prošle godine uspjeli smo da ozidamo jedan sprat i potkrovlje, salijemo ploču i pokrijemo kuću, kako bi kuća mogla da izdrži zimu koja je dolazila. U drugom dijelu počeli smo sa izvođenjem “unutrašnjih”, odnosno instalacionih radova, tako da su urađene su prve faze vodo i elektroinstalacija. U drugom dijelu akcije utrošeno je ukupno 7.936,36 KM , što sa utrošenim sredstvima iz prve faze u iznosu od 9.225,00 KM čini ukupan dosadašnji iznos na izgradnji kuće za Šiljegoviće od 17.161,36 KM.

Porodicu Šiljegović čine otac Milivoj i majka Tanja i njihovih petoro djece: Tatjana (18), Vedrana (16), Jovana (14), Nevena (10) i najmlađi Luka (2).

Prva faza izvođenja vodoinstalacija obuhvata izradu i osposobljavanje bunara za vodu, te ugradnju dovodnih i odvodnih cijevi do objekta, dok će druga faza obuhvatiti ugradnju česmi i odvoda u kuhinji i toaletu, kao i kompletno opremanje kupatila.

Prva faza izvođenja elektroinstalacionih radova je obuhvatala dovod struje do objekta, instaliranje sata za struju i razvođenje kablova po kući, dok druga faza obuhvata instaliranje utičnica, osvjetljenja u kući i dr.

siljegovic-01Nakon izvođenja prve faze radova ostalo je da otac porodice izvrši malterisanje zidova, nakon čega će se majstori vratiti i završiti kompletno sa instalacionim radovima. Izvođenje radova smo isplatili u kompletu (i prvu i drugu fazu).

Takođe, budući da nas je majka Tanja zamolila da im kupimo ležaj, jer se onaj na kom su spavali sav raspao, porodici smo obezbjedili i jedan ugaoni ležaj i fotelju, a koji će im koristiti i novoj kući kada se usele u nju.

Specifikacija utrošenih sredstava:

830,00 KM – namještaj,
3.306,00 KM – vodoinstalacije,
2.500,00 KM – elektroinstalacije,
950,36 KM – građevinski materijal i
350,00 KM – trošak majstora.

Nakon završetka ovog drugog dijela radova ostaje da se kuća kompletno opremi i osposobi za useljavanje. Slijedi postavljanje podnih obloga i postavljanja stolarije na kuću. Kako bi uspješno priveli kraju i ovaj veliki projekat naše organizacije i uselili još jednu porodicu u svoj novi dom pozivamo sve prijatelje i donatore naše organizacije da shodno svojim mogućnostima uključe u akciju prikupljanja sredstava.

DJECA SU NAŠA BUDUĆNOST!

Srbi za Srbe Republika Srpska

siljegovic-03 siljegovic-04 siljegovic-05 siljegovic-06 siljegovic-07 siljegovic-08 siljegovic-09