prevrtanje traktora ovanjskaU prevrtanju traktora sa prikolicom punom drva na šumskom putu u mjestu Ovanjska (nedaleko od Gornje Ravske i Ljubije), koje pripada opštini Oštra Luka, povrijeđen je tridesetogodišnji vozač S.P. iz Tisove.

Nesreća se dogodila ovoga petka oko 15 časova a samo spletom sretnih okolnosti nije došlo do težih povreda.

-Traktor sa prikolicom natovarenom drvima kretao se kroz šumu, kada se zbog nagiba i lošeg stanja puta, prevrnula prikolica koja je zatim „povukla“ i traktor. Sreća je da smo se nas dvojica koji smo bili na prikolici, iskakanjem spasili težih povreda, dok je vozač zadobio nekoliko udaraca u predjelu glave i modrica po nogama. Zamalo da rad na obezbjeđenju ogreva za zimu „skupo platimo“ – rekao je jedan od momaka koji je bio na prikolici.

prevrtanje traktora ovanjska 2Inače, stanovnici Ovanjske, Tisove, Gornje Ravske i drugih okolnih sela, muku muče sa lokalnim putevima.

-Političari i vlast nas se sjete samo pred izbore kada obećavaju radna mjesta i asfaltiranje i obnovu puteva. Nakon toga svi nas zaborave pa se sami snalazimo i za posao i za loše puteve i za običan život. Kao da smo građani drugog reda. Pitam se kada će država malo više računa povesti o svim svojim građanima i kada će učiniti napor da stvori nova radna mjesta i zaposli mlade ljude, kako inače stalno obećava – rekao nam je ovaj ogorčeni mještanin obližnjeg sela

Tekst i foto – Mladen Karan/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prevrtanje traktora ovanjska 3