pressrs-krkicu ukinut pritvorOkružni sud u Banjaluci ukinuo je pritvor vehabiji Zikriji Krkiću (42), optuženom za dvostruko ubistvo povratnika u bifeu “San” u Trnopolju kod Prijedora, a umjesto toga izrečene su mu mjere zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putnih isprava!

Na prijedlog Krkićevih branilaca Jasminke Jovišević i Jadranke Ivanović pritvor je ukinulo sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Olga Pantić. Međutim, Krkić formalno još nije pušten iz KPZ Banjaluka u kome se nalazi od 2. avgusta 2014. godine i na slobodi će se naći tek nakon što sva njegova dokumenta budu predata sudu.

– Sud je na prethodnom ročištu donio odluku da se optuženom Zikriji Krkiću ukine pritvor, ali su mu istovremeno određene mjere zabrane. To je zabrana napuštanja boravišta (porodična kuća u Trnopolju kod Prijedora), bez prethodnog odobrenja suda. Zatim privremeno oduzimanje pasoša, uz zabranu izdavanja novih putnih isprava. Privremeno oduzimanje lične karte, uz zabranu putovanja i napuštanja granica BiH, kao i oduzimanje vozačke dozvole koja će biti dostavljena sud – rekla je portparol Okružnog suda u Banjaluci Jelena Popović.

Ona kaže da je Krkiću zabranjeno posjećivanje određenih mjesta ili područja, kao i sastajanje sa licima koji su u dosadašnjem toku suđenja saslušani kao svjedoci.

– Optuženom se naređuje da se javlja službenom licu PS Kozarac ponedjeljkom, srijedom i petkom. O tome će se voditi službena evidencija, a izvještaj o tome će se svakog petka dostavljati sudu. Izrečene mjere mogu trajati dok za to postoji potreba, a najdalje do upućivanja optuženog na izdržavanje kazne zatvora. Zabrana putovanja može trajati i dok se u potpunosti ne izvrši odluka o imovinsko-pravnom zahtjevu. Optuženi se upozorava da mu se pritvor može odrediti ukoliko prekrši bilo koju od navedenih mjera – rekla je Popovićeva.

Podsjetimo, Krkić se tereti da je na Bajram 28. jula prošle godine hicima iz automatske puške ubio Muharema Balića i Almira Redžića. Motiv ubistva bila je navodna osveta Redžiću sa kojim se Krkić ranije sudario automobilom. Tom prilikom došlo je i do svađe u kojoj je palo dostao teških riječi, a Krkić je tada poručio Redžiću da se na tome neće završiti.

Press RS