os petar kocicUčenici Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora boraviće ovog mjeseca na planini Kozari u okviru programa škole u prirodi, najavljeno je danas iz ove škole.

Grupa od 58 učenika četvrtog razreda na Kozaru putuje danas i tamo će pohađati redovnu nastavu i vannastavne aktivnosti četiri dana, dok drugu grupu čini 69 učenika petog razreda i na planini će boraviti takođe četiri dana počev od 17. maja.

Za ovu školu u prirodi roditelji plaćaju 175 KM po djetetu, hotel u kojem će djeca boraviti odobrio je gratis aranžmane za nekoliko djece, dok se za ostalu djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate, odvija redovna nastava u školi, uz zamjenske učitelje.

OŠ “Petar Kočić” iz Prijedora lani je po prvi put organizovala školu u prirodi na Kozari.

Nacionalni park “Kozara” jedna je od tri destinacije u Prijedoru uvrštena u plan i program đačkih ekskurzija u Republici Srpskoj nakon inicijative koju je podržala Vlada Republike Srpske da taj plan i program favorizuje domaće destinacije.

Smještajni kapaciteti Nacionalnog parka “Kozara” su 200 ležaja, ali je standarde Ministartsva prosvjete i kulture Republike Srpske zadovoljio samo hotel “Monument” koji ima 127 ležaja, što je dovoljno i za višednevne ekskurzije i za školu u prirodi.

Druge dvije destinacije đačkih ekskurzija u Republici Srpskoj u gradu na Sani su Eko-centar “Ljekarice” i ribnjak “Saničani”.

SRNA

Foto – arhiva