vodostaj maj 1Tri rijeke u Prijedoru izlile su iz riječnih korita i zaplavile oko 180 domaćinstava, a nema preciznih podataka koliko kuća je i poplavljeno.

Šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora Dušan Vranješ rekao je da je vodostaj Sane jutros u 7.00 časova iznosio 455 centimetara ili 35 centimetara iznad kritične tačke.

“Rijeka Sana zaplavila je oko 120 domaćinstava u naseljima Tukovi i Raškovac, rijeka Gomjenica oko 30 domaćinstava u naselju Gomjenica, a rijeka Miloševica oko 30 domaćinstava u naseljima Vrbice Topolik”, rekao je Vranješ novinarima u Prijedoru.

Putna komunikacija Prijedor – Bišćani je u prekidu i saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac.

“Ponovo je aktiviran prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava. Nadamo se stagnaciji, a potom i opadanju nivoa vodotoka, s obzirom na prognoze meteorologa da ovih dana neće biti padavina”, kazao je Vranješ.

U poplavama koje su od 24. aprila zahvatile Republiku Srpsku, u Prijedoru je bilo poplavljeno desetak, a zaplavljeno više od stotinu domaćinstava u više naselja uz rijeku Sanu, dok vodotoci Gomjenice i Miloševice tada nisu ugrozili stambene objekte i putne komunikacije u svojim zonama.

SRNA
vodostaj maj 2 vodostaj maj 3