novosti-penzionerski marketU Prijedoru je otvoren prvi Penzionerski market u Republici Srpskoj, u kojem penzioneri mogu kupovati namirnice, sredstva za higijenu i ostale mnogobrojne proizvode, uz popust od sedam do deset odsto.

Na policama se većinom nalaze domaći proizvodi, mada ima i uvoznih. Cilj ove vrste marketa, koji je otvoren u saradnji sa Udruženjem penzionera grada i prvim Penzionerskim mikrokreditnim društvom iz Banjaluke, da osim što će se izaći u susret najstarijoj populaciji, podrži i domaću proizvodnju.

Penzionere je obradovala ova vest. Većina dolazi, pre svega, iz radoznalosti. Kažu, svaki popust je dobro došao, a “tanak” penzionerski novčanik ne dopušta mnogo uživanja.

– Ovde u ponudi imamo oko 250 artikala. Recimo, hleb, litra ulja i mleka za penzionere ovde koštaju 3,90 KM, dok u ostalim radnjama koštaju oko 4,40 KM. Nama je upravo namera da osnovni prehrambeni artikli budu dostupni i jeftiniji. Uglavnom je sve jeftinije od 50 feninga do marke. Ovo je prvi market ovakvog tipa, a u planu je otvaranje i penzionerskih marketa u Banjaluci, Doboju i Bijeljini – kaže direktor Penzionerskog marketa Dušan Brdar.

On je istakao da su u marketu zaposlena tri radnika, među njima i jedan demobilisani borac Vojske Republike Srpske.

U Udruženju penzionera prijedorske regije kažu da je ovo jedan mali pomak u teška vremena, u korist najstarije populacije.

– Svi penzioneri i članovi Udruženja i oni koji nisu članovi, a dokažu da su penzioneri, mogu imati taj popust u marketu – kaže predsednik Udruženja penzionera prijedorske regije Slobodan Brdar.

LIČNA KARTA

Da bi dobili popust u marketu, penzioneri bi trebalo da donesu ličnu kartu i ček od penzije.

Novosti.rs