mladi preduzetnici srednjoskolciUčenici Ugostiteljsko-ekonomske škole pobjednici su takmičenja učenika prijedorskih srednjih škola iz preduzetništva i poslovnog planiranja u okviru projekta “Preduzetnička obuka za mlade”.

Na takmičenju za izbor najboljeg biznis plana prvo mjesto osvojio je njihov projekat proizvodnja paulovnije – brzorastuće drvne biljke koja se koristi za proizvodnju toplotne energije na biomasu.

Drugo mjesto osvojili su učenici Mašinske škole za projekat izrade košnica za pčele, a treće učenici Ugostiteljsko-ekonomske škole za projekat proizvodnje sibirske aronije.

Prvoplasirani učenici dobili su novčanu nagradu od 400 KM, drugoplasirani 300 KM, a trećeplasirani 200 KM.

Ugostiteljsko-ekonomska škola dobila je pehar i novačnu nagradu od 600 KM za prvoplasirani biznis plan na takmičenju “Preduzetnička obuka za mlade”, a profesor Željko Knežević, koji je vodio prvoplasirani tim, novčanu nagradu od 150 KM.

Grad Prijedor u saradnji sa Agencijom za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” već deset godina podržava projekat u kojem su u početku učestvovali učenici završnih razreda srednjih škola, a od lani su tu i učenici završnih razreda osnovnih škola.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com