predapd-breakdance (1)U okviru programa „PRO-budućnost“ koji se finansira od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa CRS-om (Catholic Relief Services) i Fondacijom Mozaik podržan je projekat „Street brake“ koji je implementira neformalna grupa mladih iz grada Prijedora koja se bavi breakedance-om i zalaže se za promociju zdravog života. Grad Prijedor je potpisao Memorandum o saradnji za učešće u programu „PRO-budućnost“ sa Opštinom Sanski Most.

Cilj projekta je će omogućiti da opšte popularni fenomen breakedance-a postane sredstvo koje povezuje mlade iz grada Prijedora i opštine Sanski Most, te nudi alternativu svim negativnim navikama koje ulica može ponuditi. Projektom „Street brake“ ojačaće se veze izmedju mladih iz ove dvije sredine što će dovesti do jačanja tolerancije,zdravih životnih navika i suživota medju mladima koje povezuje zajednička strast prema plesu. Projekat se implementira u periodu od februara do maja 2015. godine.

predapd-breakdance (2)Kroz projekat su implementirane sljedeće aktivnosti: organizacija dvodnevnog kampa za brakedancere koji je uključivao plesnu radionicu i školu u prirodi, organizovanje prezentacija breakdance-a po osnovnim školama, organizovanje breakdance-a nadmetanje, organizovanje javnih prezentacija breakdance-a i manifestacije za posticanje mladih da se bore protiv poroka.

Pomoć kod implementacije ovog projekta osim Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora obezbjedili su Agencija “PREDA-PD”, UG “Naša perspektiva” i hotel “Monument” na Mrakovici.

Preda-PD