tenis turnir prijedor open 2015-otvaranjeIako su borbe na 12. teniskom ITF Futures turniru „Prijedor open 2015“ već počele, svečano je otvoren sinoć u bašti Motela „Le pont“.

Dostojno smotre „bijelog sporta“ koja se održava u okviru 42.Memorijala „Dr Mladen Stojanović“, ali i u opuštenoj bliskoj atmosferi, bilo je druženje učesnika i brojnih gostiju, uz svježinu rijeke Sane, poslije sparnog dana. Održan je i prigodan program, koji je vodila Tanja Mandić, novinarka RTV Prijedor.

-Organizator ove prestižne sportske manifestacije je Teniski klub „Dr Mladen Stojanović“. Ovaj prijedorski klub je jedan od najtrofejnijih i najstarijih u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Malo koji grad se može pohvaliti činjenicom da ima uspješan teniski klub sa tradicijom dugom 83 godine i stogodišnjom tradicijom igranja tenisa – podsjetila je Mandićeva.

Potom je prisutne pozdravio direktor turnira Mladen Jelača, prigodnim govorom u ime „ArcelorMittala“ – generalnog sponzora sportskog događa kojim se, ne samo grad Prijedor, već i čitavo Potkozarje mogu ponositi i jedan je od njegovih sportskih sinonima.

-Posebno bih poželio sreću svim teniserima i sudijama kraj bijelih linija, a Organizacioni odbor, klub organizator, kao i svi koji su pomogli održavanje turnira, učinili su sve da pruže maksimalne uslove kako bi on još jednom potvrdio kvalitet i visok rejting. Vjerujem da će igrači u borbi za pobjednički pehar, pružati dobre partije, a da ćemo svi mi koji ih budemo posmatrali uživati – naglasio je Jelača.

Pokrovitelji teniskog turnira „Prijedor open 2015“ su Grad Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Vlade Republike Srpske, a uz pomenutog generalnog sponzora, Arcelor Mittala, sponzori su kompanija M:tel, Motel „Le pont“, Zavod za izgradnju grada Prijedora i „Prijedorčanka“.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com