rudar prijedor-drina he (1)Maestralno ovog proljeća fudbalere Rudar-Prijedora ka željenom cilju, ekspresnom povratku u Premijer ligu BiH, predvodi Vedran Kantar, ofanzivni „vezista“ u ulozi golgetera.

U posljednja četiri susreta u prvenstvu Prve lige Republike Srpske postigao je svih šest pogodaka (sa osam, je sada na čelu klupske liste strelaca ispred Siniše Radoje koji ima gol manje) za sve četiri pobjede izabranika šefa stručnog štaba Zorana Bujića.

-Nije me jesenas „slušala“ lopta sve do posljednjeg kola prvog dijela takmičenja, kada smo u Ljubiji pobijedili teslićkog Proletera sa 3:0. Zatresao sam, tada mrežu, a kada smo i na startu proljećne etape dobili gatačku Mladost sa 3:1 i ponovo sam se upisao u listu strelaca znao sam da će učinak biti mnogo bolji. Međutim, nisam opterećen golovima, jer oni su plod dobre igre čitavog kolektiva – priča popularni Vedo, koji je 31.marta napunio 30 godina.

kantarVeć je ljubimac navijačke grupe „Alkohol bojs“, koji je sem u dresu matičnog kluba, u bh-eliti nastupao za banjalučki Borac i mostarski Zrinjski, sa „rudarima sa Sane“, prolazio put od Druge lige RS-grupa Zapad preko prvoligaške konkurencije do najvišeg ranga, od 2007-2009.godine, ali uvijek dobronamjeran, nikad sa namjerom da sebe ističe, podsjetio je da, nakon ljetošnjeg odlaska Gorana Kotarana, a zimskog Saše Stijepića i trenera Darka Nestorovića, nije ostao posljednji „musketar“.

-Poslije izvjesnih problema prilikom povratka iz kulskog Hajduka, dugo je čekao papire, ali u Sokocu protiv Glasinca igrao je i Nebojša Šodić. Nedavno je od mene naslijedio kapitensku traku, koju više nisam želio da nosim zbog nekih priča da ne želim dobro klubu. Ali, upravo takva situacija koja bi mnoge sredine „uzdrmala“ potvrđuje koliko smo jaki na psihološkom planu. Naravno i fizički spremni, jer da nije tako ne bi potvrdili svoj kvalitet eliminacijom premijerligaša bijeljinskog Radnika, dvostrukog uzastopnog osvajača Kupa RS, i plasirali se u četvrto finale – nastavlja Kantar.

rudar prijedor-proleter-rezultatNije do sada igrao u tri prethodna meča Prijedorčana, kada su se borili za pehar u pomenutom takmičenju, ali sada su dueli sa Krupom iz Krupe na Vrbasu u drugom planu. U subotu na Gradski stadion stiže lider na tabeli Leotar iz Trebinja, koji ima dva boda više.

-Nemamo izbora ako želimo titulu šampiona Srpske. Samo pobjedom, koja bi nas dovela do prvog mjesta, ostajemo u toj trci sa realnim izgledima da na kraju ostvarimo cilj. Neće biti lako, jer klub sa „Polica“, koji je i prvi šampion BiH, sa dugom tradicijom ne krije iste ambicije kao i mi. Sigurno je da poštujemo Trebinjce i maksimalno oprezno i ozbiljno ulazimo u derbi. Ne zavarava nas ni činjenica što smo jesenas na njihovom terenu slavili pobjedu od 1:0. Najvažnije je da ispoštujemo ono što od nas traži trener Bujić, vršimo pritisak na svakom dijelu travnatog tepiha, budemo odgovorni i disciplinovani i u odbrambenim zadacima, ali i strpljivo čekamo šansu za taj jedan gol – podsjeća Kantar.

Odnedavno, iako je poznat da nikada sebe ne štedi i izgara do kraja, ima još više motiva. Naime, 3.aprila, pred utakmicu u Ljubiji protiv Tekstilca iz Dervente (0:1) supruga Dragana podarila mu je, poslije dvoipogodišnje Nikoline, drugu kćer-Katarinu, a mezimice su mu najveće bogatstvo.

-Kao da mi je to dalo dodatnu snagu, podrška supruge Dragane mi je mnogo značila i kada nije išlo sve kako treba na fudbalskom „bojištu“. Šteta je što u Janji nismo pobijedili Podrinje, jer je domaćin u samom finišu izjednačio. Ali ta dva „kiksa“ su nas osnažila. Izdržali smo jesenas da zbog renoviranja terena Gradskog stadiona, igramo u Omarskoj i Ljubiji svoje utakmice, sada kada smo ponovo u Prijedoru do posljednjeg atoma snage borićemo se da pobedom nad Leotarom obradujemo naše simpatizere. Pozivam ih da dođu u što većem broju – zaključio je Vedran Kantar.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com