Gradska uprava Prijedor danas je počela isplatu stipendija za školsku/akademsku 2023/2024. godinu.

Pravo na stipendiju ostvarilo je 166 učenika od čega 68 prema socijalnom statusu i po 49 za deficitarna zanimanja i prema uspjehu u školi.

Iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku saopšteno je da je javnim konkursom bilo planirano po 45 deficitarnih i 45 prema uspjehu u školi, ali su liste proširene zbog jednake ispunjenosti uslova i istog broja bodova.

Pravo na stipendiju je ostvario i 91 student od čega 30 prema socijalnom statusu, 38 prema deficitarnosti zanimanja i 23 prema uspjehu na studijama.

Pravo je ostvarilo još i 18 studenata koji su odustali od gradske stipendije u korist stipendije Ministarstva za visoko pbrazovanje i naučno-tehnološki razvoj Republike Srpske.

Takođe, pravo na stipendiju su ostvarili učenici i studenti koji su prošle školske/akademske godine, prema kategoriji deficitarna zanimanja, ostvarili ovo pravo, i u roku dostavili potrebnu dokumentaciju za nastavak stipendiranja – 27 učenika i 17 studenata.

Na Javni konkurs za dodjelu stipendija Grada Prijedor za školsku/akademsku 2023/2024. godinu prijavila se 385 učenika i 221 student.

Za isplatu stipendija u tekućoj godini, budžetom Grada Prijedor planirano je 550.000 KM.

prijedorgrad.org