Sutjeska Foča – Omarska
Subota, 13.april u 18:30

Prvenstvo se nastavlja, Omarska u okviru 25. kola gostuje kod ekipe Sutjeske u Foči. Teško gostovanje u teškom trenutku. Nakon poraza u Mrkonjić Gradu, najviše nas je dotukao muk na društvenim mrežama. Mnogi su mislili da smo blokirali komentare, ali nismo. Nadali smo se, ako ne podršci, onda bar psovci, galami, uvredi, jer tišina je najgora i svjesni smo da je sada dug put da dođemo bar do te uvrede, pa onda i do pohvala.

Ova sedmica je bila veoma turbulentna u Omarskoj. Trener Keranović više neće voditi ekipu sa klupe. Što se tiče Keranovića, svi koji su bili oko kluba nemaju nikakvih primjedbi na njegov rad. Radio je veoma vrijedno i odgovorno i ubjeđeni smo da su loši rezultati samo splet niza nesretnih okolnosti, ali u ovom momentu možemo se samo nadati da će promjena na klupi razmrdati ekipu, donijeti nešto novo, što će donijeti i bolje rezultate. Još uvijek (bar u ovom trenutku) nije donesena odluka o novom treneru, ali će biti donesena veoma brzo.

Bilo kako bilo, život ide dalje, Desetkovana Omarska putuje na gostovanje u Foču, da se bori za opstanak dok god budu postojale bilo kakve šanse. Izostaće Panić i Jovičić zbog kartona, a nastavlja se se tragedija sa povredama, u toku sedmice su se povrijedili i Marin i Domuzin, pa ni oni neće putovati u Foču. Nismo u situaciji da prijetimo nikome, pa ni Sutjesci, ali isto tako u Foču ne putujemo sa bijelom zastavom. Borićemo se, pa šta bude.

Utakmica se igra u subotu, 13.aprila, pod svjetlošću reflektora od 18:30. a ekipa na put u Foču kreće u petak u 15:15 nakon kratkog treninga na stadiona u Omarskoj.

Međusobni susreti
2021/22 0-1 1-1
2022/23 2-1 2-3
2023/24 1-3

FK Omarska