Republika Srpska i Prijedor brinu o junacima koji su zaslužni za slobodu u kojoj danas živimo.

Poručili su ovo ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić i gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor nakon posjete Draganu Čiči, demobilisanom borcu Vojske Republike Srpske i učesniku bitke na Košarama. Čiča će dobiti finansijsku pomoć za završetak izgradnje porodične kuće.

Nakon proglašenja ratnog stanja 1999. godine, svjestan opasnosti koja prijeti tadašnjoj Јugoslaviji i Kosmetu, tada 29-ogodišnji Dragan Čiča iz prijedorske Krivaje, odlučuje da otputuje na Kosovo kao dobrovoljac. Pridružuje se srpskoj vojsci na Košarama, gdje ostaje do posljednjeg dana.

Čiča je borac Prve kategodije Vojske Republike Srpske i učesnik nekih od najznačajnijih bitaka i operacija u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

On je primjer istinskog patriote i čovjeka koji je svojim djelima zadužio čitav srpski narod, i kao takav zaslužuje svaki vid podrške, poručeno je iz Krivaje.

Grad Prijedor izdvojiće 3.000, a resorno ministarstvo dodatnih 5.000 maraka, koje su Čiči neophodne za završetak radova na porodičnoj kući.

– Poruka koju želimo da pošaljemo iz Krivaje je da vodimo računa o svim borcima, da pokušavamo da pokažemo da lokalni i republički nivo vlasti zaista odlično sarađuju – rekao je Slobodan Јavor gradonačelnik Prijedora.

Danijel Egić ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske poručio je ljudi poput Čiče neće bitizaboravljeni.

– Na kraju krajeva i ne smiju. Uvijek ćemo im se naći pri ruci i uvijek nastojati da im pomognemo i popravimo kvalitet života – dodao je on.

Poručeno je da će posjete i pružanje pomoći demobilisanim borcima koji su gradili Srpsku biti nastavljene i u narednom periodu.

RTRS