Udruženje za pomoć oboljelim od astme “Anemona” organizovalo je akciju humanitarno donatorske podjele kolača na malom gradskom trgu.

Pored članova Udruženja, kolače su pripremale majke djece koja imaju problema sa astmom, volonteri i prijatelji “Anemone”.

Volonteri ističu da im je najveći motiv za uključivanje u rad ovog udruženja želja da pomognu djeci koja imaju zdravstvenih problema.

“Veliki motiv su dječiji osmijesi djece koja dođu sa većim poteškoćama pa poslije nekog izvjesnog vremena i naših akcija, odlaskom na more, na Kozaru, budu puno bolje, puno manje koriste svoje pumpice, svoje lijekove. Vidimo rezultate rada te djece, odnosno našeg rada u zdravlju te djece. I to me inspiriše i motiviše da radim još više i jače nego što smo do sada mogli”, kaže volonter Aleksandra Zgonjanin.

Ona je medicinski radnik i cijeli život ispunjen joj je pomaganjem drugima.

Kako bi podržali akciju “Anemone”, na mali gradski trg došli su i predstavnici prijedorskog Udruženja građana “RUSAG”, koje se bavi očuvanjem istorijskog nasleđa.

“Mi nastojimo u ovom gradu na svaki način da pomognemo kolegama koji se, da tako kažemo, bave tim civilnim radom. Na kraju krajeva, sa “Anemonom” smo više puta imali akcije gdje smo se predstavljali djeci i imali sa njima određene radionice, tako da nam je normalno da podržimo i pomognemo i ovu njihovu akciju i doniramo sredstva za potrebe Udruženja. Na taj način podstičemo jedni druge da pomažemo i to je nešto što treba da bude svakodnevica u ovom gradu”, naglasio je Mladen Čikić, predsjednik RUSAGA.

Prethodnih dana “Anemona” je humanitarno donatorsku podjelu kolača organizovala u Kozarcu. U ovom udruženju kažu da su zadovljni kako je to proteklo, a posebno su zahvalni lokalnoj upravi koja je, na čelu sa gradonačelnikom, došla na mali gradski trg i poslala snažnu poruku podrške.

“Vidim da me ovdje podržala bukvalno cijela gradska uprava i meni je zaista puno srce. Djeci će puno značiti da su došli i da nas je podržala cijela gradska uprava. Zahvaljujem gradu Prijedoru, gradonačelniku, svim načelnicima koji su se odazvali i naravno svim građanima grada Prijedora koji su se odazvali našoj akciji”, istakla je predsjenik “Anemone” Ilinka Macura.

“Uvijek mogu da računaju na podršku grada, a u ovoj godini za “Anemonu” ćemo obezbijediti veća sredstva nego u prethodnoj godini”, obećao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

“Iz Gradske uprave došao sam zajedno sa svojim saradnicima, načelnicima odjeljenja, da jednostavno pružimo podršku, da znaju da nisu sami. Bez obzira o kakvoj se humanitarnoj aktivnosti radi, gradska uprava i ja svaki put se rado odazovemo. Želim da kažem da je ovo udruženje jako aktivno i oni okupljaju veliki broj dječice koja imaju problema sa astmom.Grad Prijedor je prethodnih godina pomagao ovo Udruženje, a nastavili smo i ove godine”, rekao je Javor

Prikupljena sredstva u akciji humanitarno donatorske podjele kolača u “Anemoni” planiraju da iskoriste za nabavku ortopedskih pomagala svojim članovima.

kozarski.com