Skupština grada Prijedora razmatraće danas izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u 2023. godini, kao i prijedloge kredita za finansiranje kapitalnih projekata i džender akcionog plana 2024-2027.

Pred odbornicima će se naći izmjene i dopune Pravilnika o evidenciji nepokretnosti, Odluka o gradskim administrativnim taksama, te izvještaji o radu Fondacije za razvoj, Turističke organizacije i Odbora za žalbe.

Na dnevnom redu su godišnji plan održavanja puteva i ulica, informacije o podsticajima za preduzetništvo, o boravišnoj taksi, o radu matičnog ureda, o vodnim uslugama i o rezultatima mjerenja zadovoljstva građana javnim uslugama i radom Skupštine.

Od 30 tačaka dnevnog reda, osam je materijala iz Odjeljenja za prostorno uređenje, među kojima i prostorni plan grada do 2040. godine, te dva kadrovska rješenja.

Odbornici bi trebali da verifikuje mandat novom odborniku, Vesni Došen iz Socijalističke partije Srpske, koja u gradski parlament ulazi kao prva ispod crte nakon što je mandat vratio odbornik ove stranke Duško Miletić.

Osim toga, odbornici će odlučivati i o tome da Došenova zamijeni Miletića na mjestu predsjednika Komisije za izbor i imenovanje, čime je takođe dopunjen dnevni red usaglašen prošle sedmice na kolegijumu.

Na dnevnom redu ponovo je i prijedlog odluke o prodaji zemljišta u svojini grada investitoru zainteresovanom da gradi biblioteku kojeg je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor povukao s dnevnog reda prethodne sjednice, održane 29. februara.

Riječ je o oko 200 kvadratnih metara u ulici Vuka Karadžića, iza Ugostiteljsko-ekonomske škole, gdje investitor “MNL nekretnine” Prijedor već posjeduje zemljište, a od grada želi kupiti susjedne parcele koje se vode kao školsko dvorište.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

SRNA