Gradskom odboru Saveza nezavisnih socijaldemokrata Prijedor danas je pristupila Slađana Radaković nezavisni odbornik u Skupštini grada, koja će ubuduće djelovati u sastavu odborničkog kluba SNSD, saopšteno je iz ove stranke.

Predsjednik Gro Prijedor Slobodan Javor izrazio je zadovoljstvo što je Radakovićeva prepoznala rad, snagu, stabilnu i jaku politiku SNSD-a, želeći joj dobrodošlicu u najveću i najjaču političku organizaciju u Prijedoru, koja iz dana u dan raste i jača.

Slađana Radaković pozdravila je politiku SNSD-a i gradonačelnika Slobodana Javora i kako je istakla prilikom potpisivanja pristupnice, kao nezavisni odbornik u lokalnom parlamentu podržavala je većinu odluka, jer su bile konstruktivne i vodile ka napretku lokalne zajednice, što je doprinijelo odluci da pristupi socijaldemokratima.

Tokom razgovora sa predsjednikom Gro SNSD Prijedor, Slađana Radaković je iskazala mišljenje da u ovom trenutku borbe za Republiku Srpsku koju vodi predsjednik Milorad Dodik, ne smijemo biti razjedinjeni i moramo svi dati svoj doprinos na jačanju sigurnosti i integriteta Srpske, te da je patriotizam lidera SNSD-a Milorada Dodika primjer i pravac kako treba djelovati, navedeno je iz SNSD-a Prijedor.

Gro SNSD Prijedor svakodnevno pristupaju novi članovi, koji su prepoznali kvalitete. liderske partije.

Javor, kao predsjednik Gro SNSD je ovom prilikom pozvao građane Prijedora da dođu i pridruže se najvećem timu koji je bio i ostao spreman da odgovori na sve izazove, gradeći i jačajući lokalnu zajednicu.

Klub odbornika SNSD Prijedor djeluje kao najveći klub u Skupštini grada sa 11 odbornika, a pristupanjem Slađane Radaković dodatno jača i brojaće 12 odbornika, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD Prijedor.

Slađana Radaković bila je dugogodišnja istaknuta članica Demokratskog narodnog saveza (DNS).

Na lokalnim izborima 2020. učestvovala je kao nezavisni kandidat i osvojila mandat odbornika u gradskoj skupštini Prijedor.

Na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora 2021. godine bila je nezavisni kandidat za tu funkciju.

Pred opšte izbore 2022. postala je članica Socijalističke partije Srpske i pridružila se odbornicima te stranke u Skupštini grada Prijedora, a od
danas je u SNSD-u.

Od početka aktuelnog saziva Skupštine grada Prijedora krajem 2020. godine, od 31 odbornika čak njih 12 do danas je promijenilo “stranačke dresove”, a Radakovićevoj je pošlo za rukom da to učini i dva puta.

***
Prije nje, to je uspio i odbornik Zlatko Ritan koji je mandat dobio kao kandidat DNS-a, na početku sadašnjeg saziva napustio stranku i klub i djelovao kao samostalni odbornik, potom prešao najprije u Demos, a onda i u NPS.

/Zahvaljujući intervencijama čitalaca, dana 28. marta 2024. dodajemo posljednju rečenicu u tesktu. Zbog prvobitnog propusta izvinjavamo se Ritanu i čitaocima./

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com