Ovoga vikenda pred Kuglaškim klubom “Rudar” iz Prijedora sigurno je najvažanija utakmica u novijoj istoriji, odnosno u posljednjih 10 godina kako je obnovljen rad kluba.

Prijedorčani u okviru 18. kola Premijer lige BiH u kuglanju gostuju u Posušju kod istoimenog domaćina, aktuelnog osvajača duple krune.

Realno je reći da se radi ne o derbiju kola već o derbiju prvenstva koji predstavlja direktnu borbu za titulu.

Naime, “Rudar” je vodeći na tabeli sa 29 osvojenih bodova a njihovi protivnici imaju 28.

Do kraja šampionata obje ekipe imaju dosta povoljan žrijeb, tako da bi ovaj meč mogao odlučiti osvajača titule bez obzira što su još četiri kola do kraja prvenstva

-Izuzetno poštujemo ekipu “Posušja” koja je proteklih godina gotovo neprikosnovena u BiH. Dovoljno je reći da osam godina nisu poraženi na svojoj kuglani i da su četverostruki uzastopni prvaci BiH. U svojim redovima imaju braću Petrić koji su zasigurno među najboljim kuglašima u državi – rekao je Goran Predojević, predsjednik Upravnog odbora kluba.

Dodaje da i Prijedorčani imaju svoje adute i da na ovo gostovanje putuju bez “bijele zastave”.

-Statistički gledano, naš igrač Marko Trklja je najbolji kuglaš Premijer lige u tekućoj sezoni. Njegov brat Miodrag je standardno dobar, kapiten Miljatović će uvijek dati maksimum za ekipu čak i kada ga muče povrede. Džajić podiže formu u posljednjim mečevima a Đorđe Paštar je legenda ovog sporta. I svi ostali prvotimci su maksimalno spremni. Vjerujemo u našu ekipu i idemo na pobjedu u Posušje – kaže Predojević.

Ističe da su u klubu svi prezadovoljni ovom sezonom i da će tako ostati bez obzira na rezultat u nedjelju.

Optimista pred meč sezone je i trener Nedeljko Drinčić.

-Bićemo kompletni u nedjelju. Paštar je imao problema sa povredom ali je trenirao i biće spreman. Ista je situacija i sa Miljatovićem i Markom Trkljom. Ovo su utakmice koje se ne propuštaju. Očekujem da dobro odigramo pa se onda možemo i nadati pozitivnom rezultatu – kaže Drinčić.

Podsjećamo, “Rudar” je u prvom dijelu sezone u sjajnom duelu na kuglani “Urije” savladao aktuelnog prvaka rezultatom 5:3.

Susret “Posušja” i “Rudara” igra se u nedjelju, 3. marta 2024. godine, na kuglani “Bogušić” u ovom hercegovačkom gradiću.

Početak meča je od 11 časova.

Ajmo “Rudar”!

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – KK “Rudar” Prijedor